Redeschiderea şcolilor se face în funcţie de numărul de infecţii COVID-19. Ministrul Educaţiei: „Şcolile s-ar putea redeschise din 8 februarie, dar nu mai devreme”

Ministrul Educaţiei a anunţat, miercuri, că şcolile s-ar putea redeschide în semestrul al doilea care începe din 8 februarie. Sorin Cîmpeanu a explicat că redeschiderea şcolilor nu ar putea fi făcută mai devreme de această dată, sub rezerva unei analize epidemiologice.

06 ian. 2021, 18:18
Redeschiderea şcolilor se face în funcţie de numărul de infecţii COVID-19. Ministrul Educaţiei: „Şcolile s-ar putea redeschise din 8 februarie, dar nu mai devreme”
foto: Pixabay

Redeschiderea şcolilor se face în funcţie de numărul de infecţii COVID-19. Ministrul Educaţiei a precizat că, în acest sens, a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea legii 55, cu un singur articol.

„În şedinţa de astăzi a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă de modificare a Legii 55/2020 cu un articol unic: În perioada 11 ianuarie 2021 – 8 februarie 2021, prin excepţie de la prevederile alineatului 1, în baza şi sub rezerva analizei situaţiei epidemiologice la nivel naţional, realizată de Ministerul Sănătăţii, împreună cu Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, şi în baza Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, prin Ordin al ministrului Educaţiei se poate dispune suspendarea activităţilor care impun prezenţa fizică a antepreşcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ şi continuarea activităţilor didactice în online”, a explicat Sorin Cîmpeanu, conform Agerpres.

Redeschiderea şcolilor se face în funcţie de numărul de infecţii COVID-19. „Nu excludem niciun scenariu”

Ministrul Educaţiei a explicat că autorităţile vor ca şcoala să înceapă în format clasic din al doilea semestru, însă există rezerve privind evoluţia epidemiei de COVID-19.

„În condiţiile în care pandemia de COVID-19 afectează încă, după cum ştim, sănătatea populaţiei, se impune adoptarea în regim de urgenţă a cadrului legal care să asigure desfăşurarea procesului de învăţământ, astfel încât cadrele didactice şi elevii să beneficieze de drepturile constituţionale la învăţătură şi sănătate, în condiţii de siguranţă epidemiologică, demonstrând în acelaşi timp dorinţa Guvernului de trecere a şcolii în format clasic începând cu cel de-al doilea semestru al anului şcolar 2020-2021, sub rezerva evoluţiei epidemiologice”, a completat el.

Redeschiderea şcolilor se face în funcţie de numărul de infecţii COVID-19. Decizia finală, la sfârşitul luni ianuarie

Sorin Cîmpeanu a afirmat că în cea de-a doua jumătate a lunii ianuarie se va face o analiză, iar decizia va fi luată în ultima decadă din ianuarie.

„Nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma unei analize făcute responsabil şi profesionist cu toate aceste date la dispoziţie. Implicit luăm în considerare şi scenariul în baza căruia dăm prioritate celor mici din grădiniţe şi învăţământul primar şi scenariul în baza căruia dăm prioritate zonelor cu rată de infectare mai scăzută şi scenariul în care prioritizăm elevii care vor susţine examenele naţionale şi scenariul în care, Doamne ajută, putem deschide toate şcolile din România. Toate aceste scenarii vor fi luate în considerare numai şi numai în funcţie de analiza depedentă de evoluţia ratei de infectare şi de evoluţia campaniei de vaccinare”, a indicat ministrul Educaţiei.

„Nu mai repede de 8 februarie. Datele le vom putea avea după jumătatea lunii ianuarie, analiza o vom face până la finalul lunii ianuarie, deci mai devreme de semestrul… Pe 29 ianuarie elevii intră în vacanţă. Fizic, logic, nu se poate lua altfel”, a completat Cîmpeanu, conform sursei citate.

Citeşte şi: Florin Cîţu anunţă când se redeschid şcolile. Care este condiţia


loading...