Aparatamentele noi şi mari nu se cumpără. Reduceri de preţ de 45%

Cei care mai sunt interesaţi de locuinţe mari, cu trei sau patru apartamente, pot lua în calcul şi proiectul Liziera.

09 feb. 2012, 10:32
Aparatamentele noi şi mari nu se cumpără. Reduceri de preţ de 45%

Mulţi investitori şi-au luat rămas bun de la perioada de boom imobiliar, iar alţii sunt pe cale să-şi vândă locuinţele la jumătate din preţul cerut atunci.

Ansamblul rezidenţial Liziera este finalizat şi se află pe Şoseaua Pipera Tunari, în apropiere de Şcoala Americană. Dacă în 2007 preţul pentru un metru pătrat al unui apartament în acest proiect a fost de 1.400 de euro plus TVA, acum pretenţiile dezvoltatorului s-au redus.

Spre exemplu, pe site-ul proiectului este semnalată o ofertă limitată pentru apartamentele cu trei şi patru camere. Preţul porneşte  de la 774 euro plus TVA.

„Oferta este limitată. Unul dintre invesitori, care este şi acţionar în proiect, vinde trei, patru astfel de apartamente. Suprafeţele apartamentelor pornesc de la 180 metri pătraţi şi ajung la 203 metri pătraţi”, a declarat pentru RTV.NET, Sorin Popescu, consultant imobiliar Liziera.

Deşi Popescu nu a dorit să spună câte locuinţe s-au vândut în ultimul an, pe site-ul proiectului este specificat faptul că ansamblul este locuit în proporţie de 50%. În plus, şi preţurile locuinţelor disponibile aici au fost reduse, la valori cuprinse între 950 şi 1.150 euro pe metru pătrat, adică, în medie cu 1.050 de euro pe metru pătrat, ceea ce înseamnă o reducere de 25%. În cinci ani.

Compania care a construit proiectul Liziera din zona de nord a Capitalei este Ferco Investments, controlată de fondul de investiţii First Romania şi alţi investitori, persoane fizice. Proiectul a fost anunţat pe piaţă în 2006, iar investiţia a fost de 35 de milioane de euro.