REFERAT DNA: Israelienii Tal, Shimon şi Steinmetz au contribuit cu bani pentru a fi daţi prinţului Paul

Publicat: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 18:55 // Actualizat: Sâmbătă, 12 Decembrie 2015 18:55 // Sursa: romaniatv.net

Oamenii de afaceri israelieni Silberstein Tal, Shimon Shevez şi Benny Steinmetz i-au dat lui Remus Truică bani - 4 milioane euro - pentru a-i oferi prinţului Paul ca avans după ce acesta a cesionat drepturile asupra bunurilor pentru care s-a traficat influenţa, dar şi bani pentru costuri judiciare.

Foto: RomaniaTV

"Datorită faptului că inculpatul Paul Philipe al României nu dispunea de bani pentru a plăti inculpatului Remus Truică influenţa traficată, ba chiar dorea să obţină avans, iar acesta, la rândul său, a identificat oportunităţi de îmbogăţire, au convenit o înţelegere prin care plata traficului de influenţă a fost de 80% şi s-a raportat la un avans de patru milioane de euro pe care l-a primit cumpărătorul de influenţă, în schimbul cesiunii bunului viitor pentru care s-a traficat influenţa", arată procurorii DNA în referatul prin care au cerut arestarea preventivă a prinţului Paul.

De asemenea, anchetatorii precizează că "suspecţii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benny Steinmetz au contribuit cu sume pe care Remus Truică le-a oferit cumpărătorului de influenţă, Paul Al României, cu titlu de avans, conform înţelegerii infracţionale, dar şi cu sume necesare costurilor judiciare, iar inculpatul Robert Roşu a contribuit cu depunerea notificărilor la instituţii publice diverse, pentru a crea aparenţa unui demers serios, dar şi cu încheierea actelor şi împuternicirilor solicitate de către Remus Truică".

Pe de altă parte, anchetatorii arată că prinţul Paul a avut "o contribuţie esenţială" la săvârşirea faptelor privind dobândirea Fermei Băneasa din judeţul Ilfov, în condiţiile în care "întreaga activitate infracţională a fost generată" de acesta, menţionând că el a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului condus de Remus Truică pentru dobândirea proprietăţilor revendicate.

CITEŞTE ŞI INTERCEPTĂRI cu Prinţul Paul şi Prinţesa Lia: "E atât să important să ajungem la omul potrivit". Referatul de arestare

"Din probele existente la dosar reiese că Paul Al României a cumpărat influenţa pretinsă de Truică şi asociaţii acestuia şi apoi a cunoscut fiecare demers făcut de membrii grupului, fiind informat atât cu ocazia întâlnirilor avute la sediul firmei de avocatură Ţuca, Zbârcea şi asociaţii, dar şi telefonic", susţin anchetatorii în referat.

De asemenea, procurorii mai arată că "pe parcursul urmăririi penale a rezultat că Paul Philippe Al României a avut o contribuţie esenţială la săvârşirea acestor fapte (cumpărare/trafic de influenţă, grup organizat, dare de mită, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave) şi la producerea rezultatului, având în vedere că întreaga activitate infracţională în cauză a fost generată de inculpat, care a dorit prin orice mijloace să intre în posesia respectivor bunuri pentru care însă nu îndeplinea condiţiile legii pentru a le putea revendica".

"Pentru bunurile revendicate ca moştenitor al lui Carol al II-lea, potrivit legii persoana îndreptăţită era tatăl inculpatului, care trăia la momentul depunerii notificărilor şi care nu a revendicat aceste bunuri. În plus, pentru multe din bunurile pentru care a depus notificare cunoştea că nu are vreun drept întrucât aceste bunuri nu aparţinuseră legal lui Carol al II-lea (vezi decizia din anul 1941 a ÎCCJ)", se mai arată în documentul citat.

Procurorii au mai notat că prinţul Paul "a dat dovadă de perseverenţă pentru încălcarea legii, concertându-şi demersurile cu cele ale grupului în realizarea scopului infracţional, motivat de obţinerea unor importante avantaje de natură financiară, creând un prejudiciul imens statului, în valoare de 135.874.800 euro (echivalent a 500.399.713 lei)".

Prinţul Paul a fost plasat în arest la domiciliu în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Ilfov, cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro, el fiind acuzat de cumpărare de influenţă, spălarea banilor şi complicitate la abuz în serviciu, a decis, sâmbătă după-amiază, Curtea de Apel Braşov.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 dec 19:07
...Paul ca avans după ce acesta a cesionat drepturile asupra bunurilor pentru care s-a traficat influenţa, dar şi bani pentru costuri Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.7509
RON
22 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H