REFERENDUM 2012: Câţi români au votat în Republica Moldova

14 secţii de votare au fost pregătite în Republica Moldova pentru referendumul pentru demiterea preşedintelui, între care 3 la Chişinău şi 11 în mai multe localităţi din provincie. Cu toate acestea, românii din Republica Moldova nu s-au înghesuit la vot, scrie unimedia.md.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 14:11
REFERENDUM 2012: Câţi români au votat în Republica Moldova

Directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului din R. Moldova (CReDO), care a monitorizat procesul electoral la secțiile de vot de pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul Referendumului desfășurat în România, Serghei Ostaf, a anunţat că până la ora 20.00 s-au prezentat la secțiile de votare ceva mai mult de 2.000 de cetățeni români din Republica Moldova. Potrivit sursei, cea mai mare prezență a fost înregistrată la secția de votare de la Liceul Gh. Asachi, Chișinau – 547 de votanți. Cea mai mică prezență a fost înregistrată la Soroca – 31 de votanti.

Primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a făcut apel la românii din Republica Moldova să nu meargă la referendum, spunându-le că, din punctul său de vedere, „nu există motive plauzibile pentru supendarea (demiterea, n.r) preşedintelui Traian Băsescu”, după cum a declarat presei locale. „Faptul ca România trece printr-o criză, ca şi Republica Moldova şi întreaga Europă, nu înseamnă încălcarea Constituţiei şi nu este un motiv de suspendare a şefului statului. Toate celelalte lucruri trebuiau reglate într-un cadrul legal şi constituţional, prevăzut de actele normative ale României. De aceea îndemnul de a nu merge la referendum este unul argumentat”, a declarat Chirtoacă, cu o zi înaintea referendumului.