REFERENDUM 2012. Şase secţii de votare din Timiş şi Arad, închise din cauza unei furtuni

Procesul electoral a fost întrerupt, duminică seară, pentru aproximativ 30 de minute, în patru secţii de votare din Timişoara, amplasate într-o sală de sport, şi în două secţii de votare din localitatea timişeană Beba Veche, din cauza unei furtuni puternice. Procesul electoral a fost suspendat şi în două localităţi din judeţul Arad, în urma unor pene de curent produse din cauza unei vijelii, conducerea Biroului Electoral Judeţean (BEJ) Arad neputând preciza dacă votul va fi reluat.

RomaniaTV.net
29 iul. 2012, 19:17
REFERENDUM 2012. Şase secţii de votare din Timiş şi Arad, închise din cauza unei furtuni

În urma unei furtuni care a avut loc în zona de sud-est a Timişoarei, două ferestre de la sala de sport a Liceului Electrotimiş, în care funcţionau secţiile de votare 152, 153, 154 şi 155, s-au spart, iar membrii secţiilor de votare au anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”.

Ca urmare, procesul de votare în cele patru secţii a fost întrerupt. Reprezentanţii ISU au intervenit şi au spart şi celelalte geamuri ale sălii de sport pentru ca oamenii să nu fie puşi în pericol.

Secţiile de votare au fost mutate mai departe de pereţii care au avut geamuri, iar procesul electoral a fost reluat după circa o jumătate de oră. Şi în localitatea Beba Veche din judeţul Timiş, procesul de votare a fost întrerupt, tot pentru aproximativ 30 de minute şi tot din cauza unei furtuni care a afectat firele de electricitate care alimentau două secţii de votare.

Procesul electoral, suspendat în două localităţi din Arad rămase fără curent în urma unei vijelii

Potrivit preşedintelui BEJ Arad, Otto Szep, în jurul orei 21.00 o vijelie a lăsat fără electricitate localităţile Zădăreni şi Cruceni, unde a fost necesară suspendarea votului în cele două secţii de votare.

„În momentul de faţă nu putem preciza dacă se va putea relua votul în cele două secţii care au rămas fără alimentare cu energie electrică. Am luat legătura cu furnizorul de electricitate, care a trimis echipe technice pentru a încerca remedierea problemelor”, a spus Szep.