Referendumul de la Constanţa, prelungit cu o oră

Referendumul organizat la Constanţa pe tema desfiinţării judeţului, care urma să se încheie la ora 20.00, a fost prelungit cu o oră, la solicitarea PSD şi PNL, care au motivat că există secţii de votare unde oamenii stau la coadă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
06 nov. 2011, 18:22
Referendumul de la Constanţa, prelungit cu o oră

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţean Constanţa, Laurenţiu Marin, a declarat că au fost primite solicitări din partea PSD şi PNL privind prelungirea procesului electoral deoarece sunt cozi la unele secţii de votare.

„Am primit solicitări din partea partidelor cu cei mai mulţi primari din judeţ, PSD și PNL, privind prelungirea cu o oră a perioadei de vot, până la ora 21.00, pentru că sunt cozi la secţiile de votare, iar Biroul Electoral a aprobat aceste solicitări”, a explicat Laurenţiu Marin.

Reprezentanţii PSD susţin că există o stare de confuzie în rândul populaţiei cu drept de vot privind ora la care se închid secţiile de votare, cei mai mulţi fiind convinşi că votarea se încheie la ora 21.00, la fel ca la alegerile locale şi parlamentare.

Un număr de 515 secţii de votare din judeţul Constanţa sunt deschise, duminică, de la ora 8.00, pentru referendumul pe tema desfiinţării unităţii administrativ-teritoriale a judeţului Constanţa, fiind aşteptate la vot 632.776 de persoane. Procesul electoral urma să se încheie la ora 20.00.

Constănţenii au de răspuns cu DA sau NU la întrebarea “Sunteţi de acord cu desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale, judeţul Constanţa?”.

Potrivit numărătorii paralele a PSD, prezenţa la vot la ora 18.00, la nivelul judeţului Constanţa, fără municipiul Constanţa, era de 38,23 la sută.

Printre localităţile care au depăşit procentul de 50 la sută plus 1 se află Grădina – 62,03 la sută, Fântânele – 61,19 la sută, Deleni – 60,65 la sută, Siliştea – 52,88 la sută. La Techirghiol, Cumpăna şi Topraisar prezenţa la vot a fost, până la ora 18.00, de 49 la sută.