Refugiaţii de război, urmăriţi de tragedii şi în Europa. Două ucrainence au murit în accidentul feroviar din Germania

Doi cetățeni ucraineni au murit în accidentul de tren care a avut loc pe 3 iunie lângă Garmisch-Partenkirchen, în Bavaria, scrie cotidianul german Bild.

05 iun. 2022, 15:10
Refugiaţii de război, urmăriţi de tragedii şi în Europa. Două ucrainence au murit în accidentul feroviar din Germania

Cel puţin cinci persoane au murit în accidentul feroviar, un copil de 13 ani şi patru femei cu vârste între 32 şi 70 de ani. Potrivit informațiilor oferite de serviciile germane pentru Bild, două dintre victime sunt ucrainence care au fugit de război și stăteau în gazdă la familii din apropiere. Se pare că una dintre cele două femei ar fi avut şi copilul cu ea, iar acesta este grav rănit și se află în spital.

Trenul a deraiat vineri, în zona satului Burgrain, în landul Bavaria.

Citeşte şi Părăsită de soț după zece ani de căsnicie pentru o ucraineancă refugiată pe care au primit-o în casa lor. „I-am dat un acoperiș deasupra capului și așa m-a răsplătit”

Operaţiunile de salvare au fost dificile, pentru că unul dintre vagoanele răsturnate a trebuit întâi să fie ridicat de jos. Câteva persoane sunt în continuare date dispărute.

Trenul se îndrepta spre Munchen când a deraiat din motive încă necunoscute, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Stefan Sonntag.

Citeşte şi Drama cumplită cu care e nevoită să trăiască o ucraineancă. Și-a pierdut soțul chiar în noaptea în care a adus gemeni pe lume: „Nu a apucat să-i vadă”

Autorităţile de la Kiev precizat că peste 5,3 milioane de ucraineni s-au refugiat în UE, începând cu 24 februarie.