Refugiaţii din Atena îşi pierd răbdarea. Vor să îşi reîntregească familiile lor care au ajuns în Germania

Un grup de refugiați rămași blocați în Grecia după închiderea rutei balcanice au organizat miercuri o demonstrație la Atena pentru a protesta față de ritmul lent al reîntregirii familiale în cazul migranților ajunși în Germania.

02 aug. 2017, 18:43
Refugiaţii din Atena îşi pierd răbdarea. Vor să îşi reîntregească familiile lor care au ajuns în Germania

Refugiații, câteva sute conform agenției Xinhua, sau câteva zeci de familii, potrivit France Presse, au luat parte la un marș care a început în Piața Sintagma și s-a încheiat în fața ambasadei Germaniei. Majoritatea sirieni, irakieni și afgani veniți la Atena din mai multe tabere de refugiați amplasate în Grecia, protestatarii au acuzat guvernul de la Berlin că tergiversează reîntregirea familiilor solicitanților de azil.

Ajunși în fața ambasadei Germaniei, patru organizatori ai protestului au cerut să discute cu un reprezentant al misiunii diplomatice pentru a-i înmâna o listă cu cereri de reîntregire familială care în opinia lor sunt ‘urgente, întrucât este vorba despre refugiați bolnavi sau minori’. Însă poliția greacă nu le-a permis să intre în clădirea ambasadei, potrivit Agerpres.

Citeşte şi CJUE a decis că expulzarea solicitanţilor de azil în Croaţia este legitimă

‘Germania dorește să împiedice sau să întârzie reîntregirile familiale și lasă familiile noastre divizate’, a declarat Shaker Khalil, unul dintre refugiații organizatori ai manifestației. ‘La ora actuală sunt acceptate lunar 70 de dosare de plecare, dar ar trebui să fie de cel puțin trei ori mai multe’, explică acest refugiat sirian.

În urma închiderii rutei balcanice, folosite de migranții din Orientul Mijlociu pentru a ajunge în Germania și alte state vest-europene, în Grecia au rămas blocați circa 60.000 de refugiați, majoritatea sirieni și afgani.