Refugiaţii de pe Insula Lebos au încercat să iasă cu forţa din centrul de detenţie. Au fost opriţi cu gaze lacrimogene

O revoltă a izbucnit marți într-o tabără de refugiați ce funcționează ca un centru de detenție pe insula greacă Lesbos, unde grupuri de migranți minori au recurs la acțiuni violente pentru a fi lăsați să iasă din tabără și forțele de ordine au fost nevoite să intervină, transmite agenția EFE, citată de Agerpres.

26 apr. 2016, 18:34
Refugiaţii de pe Insula Lebos au încercat să iasă cu forţa din centrul de detenţie. Au fost opriţi cu gaze lacrimogene

Conform unei surse din cadrul poliției locale, confruntările au început în secțiunea taberei Moria unde sunt cazați minorii neînsoțiți, care mai întâi au făcut o gaură în gardul ce separă această secțiune de restul taberei.

Poliția greacă nu a confirmat oficial dacă există răniți sau persoane arestate, dar pe rețelele de socializare au fost difuzate imagini ce arată persoane transportate cu pături și un incendiu provocat de refugiați, precum și relatări despre folosirea gazelor lacrimogene. Sursa menționată anterior afirmă că încă au loc confruntări.

Citeşte şi Poliţiştii de frontieră români au salvat o sută de migranţi

Tabăra de refugiați de la Moria a devenit un centre de detenție după intrarea în vigoare a acordului UE-Turcia, care prevede returnarea către Turcia a tuturor migranților ce debarcă în insulele grecești.

În această tabără se află în prezent peste 3.000 de migranți, care conform respectivului acord ar trebui retrimiși în Turcia. Tabăra a fost vizitată tot marți de ministrul grec al imigrației, Yanis Muzalas, care s-a văzut acolo asaltat de refugiați, aceștia aruncând în el și cu sticle de apă.

Dar poliția greacă consideră că nu această vizită a provocat incidentele, ci tensiunile acumulate în timp.