REFUZ CATEGORIC. Ponta a rupt scrisoarea de la Băsescu VIDEO

Victor Ponta a rupt scrisoarea de la Traian Băsescu, în faţa delegaţilor Congresului partidului, care s-a desfăşurat sâmbătă la Romexpo. Liderul PSD le-a spus social-democraţilor că nu are ce negocia cu şeful statului şi că respinge trocul propus de acesta. Băsescu le-a scris vineri liderilor USL că îşi va da demisia din funcţie, dacă Opoziţia acceptă modificarea Constituţiei şi reducerea mandatului preşedintelui la 4 ani astfel încât alegerile prezidenţiale să aibă loc în noiembrie 2012, simultan cu parlamentarele.

RomaniaTV.net
07 apr. 2012, 08:06
REFUZ CATEGORIC. Ponta a rupt scrisoarea de la Băsescu VIDEO

„Vreau să ştiţi că este un domn în România, domnul Băsescu îl cheamă, care ieri a făcut propuneri pentru ordinea de zi. Am primit şi o scrisoare de la domnia sa. Nu am citit-o, am sperat că scrie demisie. Nescriind însă demisie, aş vrea, cu permisiunea dumneavoastră, să îi dau un răspuns lui Traian Băsescu. Ăsta e răspunsul nostru pentru ei: nu avem ce discuta şi negocia cu Traian Băsescu, nu avem nevoie de minciunile şi propunerile lui otrăvite. Suntem un partid care a rezistat în aceşti ani împotriva regimului Traian Băsescu. Suntem un partid care ştim ce înseamnă să fim minţiţi de Traian Băsescu”, a spus Ponta, rupând scrisoarea în aplauzele delegaţilor PSD.

El a arătat că este normal ca la Congresul PSD şi la cele ale partenerilor din USL ordinea de zi a discuţiilor să fie propusă de oamenii din partid, nu de către şeful statului.

„Cred că astăzi, împreună cu partenerii noştri din USL, trebuie să vorbim despre români şi România”, a precizat Ponta.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat şi el, înaintea începerii lucrărilor Congresului, că mai întâi Traian Băsescu trebuie să îşi dea demisia pentru a discuta cu opoziţia, pentru că „nu mai are nimeni încredere în el”.

Să îşi dea demisia şi mai discutăm după aceea (…) Indiferent că demisionează sau nu, sfârşitul lui e stabilit”, a spus Năstase. Fostul premier a explicat că preşedintele Băsescu a lansat propunerile sale înainte de congresele formaţiunilor USL pentru că se ştie deja despre scenariul pe care l-ar prefera acesta referitor la organizarea alegerilor parlamentare şi prezidenţiale în toamnă, cu premierul Mihai Răzvan Ungureanu ca eventual candidat pentru funcţia de şef al statului.

Partidele componente ale USL îşi desfăşoară congresele extraordinare în paralel începând de la ora 10.30, urmând ca la ora 13.30 delegaţii PSD, PNL şi PC să se reunească într-un miting comun la care sunt aşteptaţi 10.000 de oameni.

Fiecare partid urmează să adopte o rezoluţie prin care se angajează să nu colaboreze cu PDL şi Traian Băsescu. Alte două rezoluţii se referă la susţinerea pe care USL o oferă lui Victor Ponta pentru postul de prim-mnistru şi lui Crin Antonescu pentru candidatura la preşedinţia României.

Vineri, şeful statului le-a trimis liderilor USL o scrisoare în care le garantează că va demisiona din funcţie dacă opoziţia va accepta modificarea Constituţiei şi reducerea mandatului preşedintelui la 4 ani, astfel încât alegerile prezidenţiale să aibă loc simultan cu cele parlamentare în noiembrie 2012.