REGE al asfaltului, cercetat pentru OMOR. Afaceristul a CĂLCAT cu maşina un cioban care intrase pe terenul său

Un cioban a fost strivit cu maşina pentru că a intrat cu oile pe terenul unui om de afaceri. Emil Savin, unul din regii asfaltului din zonă l-ar fi urmărit cu autoturismul de teren pe bărbat şi l-a omorât. Un alt cioban a reuşit să scape. Afaceristul, foarte influent în zonă, a fost audiat şi va fi cercetat pentru omor, împreună cu ginerele său.

RomaniaTV.net
30 mai 2014, 19:40
REGE al asfaltului, cercetat pentru OMOR. Afaceristul a CĂLCAT cu maşina un cioban care intrase pe terenul său

Omul de afaceri Emil Savin, administratorul celei mai mari firme de asfaltări din judeţul Vaslui, va fi cercetat în stare de libertate, împreună cu ginerele său, pentru săvârşirea infracţiunii de omor.

Cei doi, aflaţi într-o maşină de teren a afaceristului, au accidentat mortal un cioban care intrase cu oile pe un fond de vânătoare aparţinând lui Emil Savin. Anchetatorii urmează să stabilească dacă în acest caz a fost vorba despre un accident sau despre un gest premeditat, dar şi cine se afla la volanul autoturismului.

„În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor. Sunt necesare mai multe investigaţii şi administrări de probe pentru lămurirea situaţiei de fapt, pentru a vedea exact în ce împrejurări s-a petrecut fapta”, a declarat vineri procurorul criminalist Alice Ruja, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Un bărbat în vârstă de 42 de ani de ani, din comuna vasluiană Blăgeşti, a murit după ce a fost lovit de o maşină de teren. Potrivit declaraţiei unui coleg de-al ciobanului decedat, Emil Savin, administratorul SC Transmir SRL, care se afla în maşină cu ginerele său, i-ar fi urmărit cu maşina şi i-ar fi bătut, pe motiv că se aflau cu oile pe fondul său de vânătoare.

„Unul dintre bărbaţi s-a dat jos din maşină, mi-a spus să las jos băţul cu care păstoream oile şi mi-a dat cu bastonul în cap şi în coaste. Am fugit în stână, m-am ascuns în pod, unde am stat câteva minute. După aceea, am auzit cum au trecut cu maşina printre oi şi l-au prins pe colegul meu şi l-au bătut. Ei spun că l-au lovit din greşeală, că el ar fi dormit în grâu, dar nu e aşa”, susţine Ilie Hurduc.

De cealaltă parte, omul de afaceri susţine că la volanul maşinii s-ar fi aflat ginerele său şi că bărbatul decedat a fost lovit cu maşina în mod accidental