Regele Charles al III-lea a fost dat în judecată de o bucureșteancă. Femeia a cerut ordin de protecție împotriva monarhului britanic

Regele Charles al III-lea se află într-o vizită în România, fiind prima vizită a suveranului de la momentul încoronării. Cu toate astea, nu toți românii sunt atât de primitori cu monarhul britanic, unii dintre aceștia apelând chiar și la instanța de judecată.

05 iun. 2023, 10:42
Regele Charles al III-lea a fost dat în judecată de o bucureșteancă. Femeia a cerut ordin de protecție împotriva monarhului britanic
Regele Charles al III-lea a fost dat în judecată de o româncă

Se știe despre Regele Charles al III-lea  că iubește foarte mult România și că deține, de ani buni, proprietăți în țara noastră. Românii îl apreciază pe noul rege al Marii Britanii, fiind extrem de popular pentru faptul că vorbește cu oamenii simpli.

Însă, în 2015, Constanța Marta, o bucureșteancă din sectorul 6, l-a dat în judecată pe monarh, Prințul Charles la acea vreme, și a cerut magistraților să emită un ordin de protecție împotriva acestuia.

Citește și: Regele Charles, primit cu flori şi daruri de localnicii din Valea Zălanului. Monarhul britanic s-a îmbrăţişat cu localnicii, s-a plimbat în natură şi a luat parte la o petrecere câmpenească

Femeia le-a cerut judecătorilor români să îl oblige pe rege să nu se apropie de ea. Cu toate astea, femeia nu a avut câștig de cauză, iar cererea sa a fost respinsă de instanța de judecată.

În 2006, o altă româncă a dat în judecată Coroana Britanică, după ce colegii săi de muncă, de la firma de audit pentru care lucra în Marea Britanie, ar fi hărțuit-o sexual, ulterior fiind concediată. Aceasta susținea că un coleg i-ar fi spus că est-europencele sunt femei de moravuri ușoare.

Citește și: De ce Regele Charles al III-lea are întotdeauna degetele umflate și roșii. Explicația din spatele degetelor „cârnați” ale monarhului britanic

Femeia a intentat un proces în Regatul Unit, împotriva companiei, apoi chiar împotriva Coroanei Regale, inclusiv a Regelui Charles, cerând despăgubiri de 40 de milioane de lire, dar cererea i-a fost respinsă.

Constanța Marta i-a acționat în judecată, tot în anul 2015, pe prințul Paul, principesa Margareta și pe nepotul ei, Nicolae. Și de această dată femeia a cerut ordine de protecție împotriva membrilor familiei regale.