Regele Charles, primit cu flori şi daruri de localnicii din Valea Zălanului. Monarhul britanic s-a îmbrăţişat cu localnicii, s-a plimbat în natură şi a luat parte la o petrecere câmpenească

Dupa întrevederea cu preşedintele Klaus Iohannis, Regele Charles al III-lea a mers la la casa sa din Valea Zălanului. Acolo, a făcut o plimbare în natură, a discutat cu localnicii, a luat parte la o petrecere câmpenească şi a gustat din bucatele pregătite special pentru el.

03 iun. 2023, 17:22

Regele Charles va petrece câteva zile la proprietatea sa din Valea Zălanului, judeţul Covasna, după care, marţi, va pleca la Viscri. Sâmbătă, monarhul britanic a făcut o plimbare în natură, fiind însoţit de contele Kalnoky Tibor şi de alte persoane.

Regele Charles, primit cu flori şi daruri de localnicii din Valea Zălanului

Ajuns în Valea Zălanului, regele a salutat un grup de turişti care îl aşteptau şi a discutat cu aceştia, primind flori de la o femeie.

Citeste si De ce Regele Charles al III-lea are întotdeauna degetele umflate și roșii. Explicația din spatele degetelor „cârnați” ale monarhului britanic

Îmbrăcat lejer, cu ochelari de soare şi binoclu la gât, regele s-a plimbat prin împrejurimile satului împreună cu câţiva prieteni din Anglia şi cu câţiva localnici. A participat, apoi, la un picnic împreună cu 40-50 de localnici şi cu o parte din vecinii săi. A fost aşteptat cu produse tradiţionale din zonă şi a primit mai multe daruri, printre care şi miere de albine, ştiut fiind faptul că apreciază foarte mult acest produs.

Cadoul primit de monarhul britanic de la preotul din sat

Între cei cu care s-a întâlnit Regele Charles s-a aflat și preotul catolic din sat, pentru care suveranul a avut o cerere specială, iar reprezentantul Bisericii Romano-Catolice i-a oferit un cadou special monarhului.

Eu sunt preotul satului de un an și regele m-a întrebat dacă am vin bisericesc. I-am spus că am, astfel că i-am pregătit câteva sticle. Am adus niște dulciuri, ca să ne simțim bine și felicitarea din partea preoților romano-catolici din Ardeal”, a spus preotul, potrivit adevarul.ro

Charles al III-lea deţine proprietăţi în România în Valea Zălanului (judeţul Covasna), care este deschisă turiştilor, şi în satul Viscri (judeţul Braşov). Casa de la Viscri este şi sediul Fundaţiei Prinţul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregătire de care benecifiază ucenici, meşteri artizani, studenţi şi arhitecţi din întreaga ţară.

Citeste si Cine este misterioasa femeie pentru care Regele Charles vine des în România. Se întâlnește de fiecare dată cu ea