Regele Charles al III-lea vine în România. Va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis îl primeşte vineri, la 15.30, la Palatul Cotroceni, pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea, care vine într-o vizită privată în România. În cadrul primirii oficiale va avea loc şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic, în care va fi susţinută o alocuţiune.

30 mai 2023, 12:19
Regele Charles al III-lea vine în România. Va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Regele Charles al III-lea vine în România. Majestatea sa va fi primit de președintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. Potrivit programului transmis de Administraţia Prezidenţială, primirea Majestăţii Sale Regele Charles al III-lea la Palatul Cotroceni va avea loc la 15.30, vineri.

Regele Charles al III-lea va fi primit cu ceremonie oficială. Cei doi vor avea convorbiri tête-à-tête şi o întâlnire cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi Corpul Diplomatic şi va avea loc şi o alocuţiune. Potrivit unor surse, acesta nu va fi însoţit de Regina Camilla, soţia sa. Regele se va deplasa în timpul vizitei şi la reşedinţa sa de la Viscri.

Ultima vizită a Alteţei Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.

Citește și Regele Charles al III-lea refuză să mănânce aceste cinci alimente. Monarhul are și instrucțiuni clare despre cum trebuie să arate ceașca din care bea ceai

 

Regele Charles deține mai multe proprietăți în România

Mama Regelui Charles, Regina Elisabeta a II-a, era verișoară de gradul al treilea cu Regele Mihai al României. La înmormântarea monarhului român, Charles a așezat o coroană de flori în fața Palatului Regal, înainte de ceremonie.

Nu este prima dată când Regele Charles al III-lea ajunge în România. În 1998 a efectuat prima vizită și s-a declarat îndrăgostit de satele din Transilvania. Apoi, în 2006, el a cumpărat și o primă casă în România. E vorba de o casă tradițională din satul Vicri, județul Brașov. Apoi, a mai cumpărat câteva proprietăți, tot în Transilvania, și a tot venit în țară de câte ori a avut ocazia. El a manifestat un interes deosebit pentru cultura, istoria și peisajele românești.

Citește și: Cum s-a îmbrăcat Carmen Iohannis la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Pentru acest eveniment, a ales un alt designer”Ne onorează purtând ţinutele noastre”

De asemenea, a avut numeroase întâlniri cu lideri politici și membri ai societății civile românești. Cea mai recentă vizită în România a fost la 25 mai 2022, având atunci întrevederi cu preşedintele şi cu premierul României, dar şi cu Custodele Coroanei române, Margareta.