Regele Charles, nerăbdător să își recapete sănătatea. Suveranul este „frustrat” că tratamentul pentru cancer durează prea mult

Regele Charles al III-lea este „frustrat” deoarece recuperarea sa medicală, după ce a fost diagnosticat cu cancer, durează mai mult decât și-ar dori. Dezvăluirile au fost făcute de unul dintre nepoții suveranului.

26 mart. 2024, 19:37
Regele Charles, nerăbdător să își recapete sănătatea. Suveranul este „frustrat” că tratamentul pentru cancer durează prea mult
Regele Charles, nerăbdător să își recapete sănătatea. Suveranul este „frustrat” că tratamentul pentru cancer durează prea mult

Peter Phillips este primul membru al familiei regale care dă detalii despre starea Regelui Charles. Suveranul a fost diagnosticat cu cancer la prostată, iar tratamentele au fost începute rapid. Totuși, Charles este nerăbdător să își reia activitățile de dinainte de aflarea veștii.

Citește și: Regele Charles, mesaj emoționant după ce a fost diagnosticat cu cancer: „Oferă cea mai mare încurajare”

Regele Charles, nerăbdător să își recapete sănătatea

Peter Phillips, cel mai mare dintre cei opt nepoţi ai regretatei regine Elisabeta a II-a şi totodată fiul prinţesei Anne, a declarat într-un interviu pentru Sky News Australia că suveranul este frustrat deoarece recuperarea sa medicală durează mai mult timp decât şi-ar fi dorit.

„Este frustrat pentru că nu poate continua să facă tot ceea ce şi-ar dori să poată să facă. Îşi presează mereu angajaţii şi pe toată lumea – medicii şi asistentele sale – pentru a putea spune: „de fapt, am voie să fac asta, pot să fac asta?”, a spus el, adăugând că, deşi regele Charles al III-lea este pragmatic şi înţelege necesitatea unei perioade de recuperare, este totuşi nerăbdător să revină la o viaţă normală.

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, speră să participe duminica viitoare la o slujbă restrânsă de Paşte şi la o reuniune de familie, deşi prezenţa sa nu va fi confirmată în avans. Biroul de presă de la Palatul Kensington a anunţat că prinţesa Kate şi soţul ei, prinţul moştenitor William, nu vor asista la slujba de Paşte.

Regele Charles al III-lea a suportat o intervenţie chirurgicală pentru o hipertrofie de prostată în luna ianuarie. Palatul Buckingham a dezvăluit apoi în februarie că suveranul va urma un tratament pentru o formă nespecificată de cancer, motiv pentru care a trebuit să îşi amâne îndatoririle regale publice. Regina Camilla a declarat joia trecută că soţul ei, Charles, „se simte foarte bine”, în timp ce a salutat mulţimea de admiratori în timpul unei vizite întreprinse în Irlanda de Nord.

Citește și: Prințul William, primul mesaj public de la anunțul Casei Regale despre diagnosticul de cancer al Regelui Charles: „Apreciem foarte mult bunătatea tuturor”