Regele Cioabă reacţionează vizavi de conflictele iscate de romi: „Este foarte grea această distanţare pentru şatrele de ţigani”

Conflictele de stradă iscate de romi din mai multe zone ale ţării, în ultimele zile, l-au determinat pe regele Dorin Cioabă să reacţioneze. Cioabă condamnă comportamentul violent al acestora şi îi îndeamnă să respecte măsurile luate în perioada stării de urgenţă, transmite Antena 3.

RomaniaTV.net
21 apr. 2020, 14:39
Regele Cioabă reacţionează vizavi de conflictele iscate de romi: „Este foarte grea această distanţare pentru şatrele de ţigani”

În acelaşi timp, Dorin Cioabă spune că distanţarea socială nu este deloc uşoară pentru membrii comunităţii sale.

Ceea ce am vazut, actele de violență de Paști, le condamnăm cu fermitate, nu fac parte din tradițiile și obiceiurile de Sărbători. Este foarte grea această distanțare pentru șatrele de romi, unde stau, că între ei nu există gard, e greu să se izoleze. Dacă ascultau, nu erau acum arestați sau în spital. Am același mesaj ca la început: să se supună legilor militare, că sunt în interesul nostru, să stea în stadiul în care se află, să se distanțeze, protejeze și să nu mai organizeze astfel de evenimente care degenerează în scandaluri. Rămâneți lângă copii, familii, până trece valul„, a spus Florin Cioabă, potrivit sursei citate.

Citeşte şi Scandal şi bătaie în stradă la Satu Mare între poliţişti şi mai mulţi romi care nu respectau carantina VIDEO

După actele de agresiune ale romilor din ultimele zile, MAI a suplimentat forţele de ordine pentru a patrula în ţară, în zonele cu potenţial de infracţionalitate. Două aeronave survolează de luni zonele cu nivel ridicat de criminalitate.