Regele Constantinos al II-lea al Greciei, văr primar al Regelui Mihai, a murit. Noua ”regină” a Greciei este o creatoare de modă miliardară

Regele Constantinos al II-lea al Greciei, fratele Reginei Sophia a Spaniei, a trecut la cele veșnice la 82 de ani. A fost văr primar cu Regele Mihai I al României și nepot al Reginei-Mamă Elena a României.

11 ian. 2023, 22:01

Regele Constantinos a murit în noaptea de marți spre miercuri, la vârsta de 82 de ani, au anunțat medicii săi, potrivit BBC, într-o unitate de terapie intensivă dintr-un spital privat din Atena.

Anunțul a fost făcut şi de Nicolae al României, nepotul Regelui Mihai. „Regret trecerea la cele veșnice a fostului suveran al Greciei, Regele Constantinos al II-lea, văr primar al Regelui Mihai I al României și nepotul Reginei-Mamă Elena a României.

A murit Papa Benedict al XVI-lea la 95 de ani. Doliu la Vatican!

La fel ca bunicul meu, și Regele Constantinos al II-lea s-a confruntat cu un context politic dificil și a trăit în exil vreme de 40 de ani, vizitându-și țara preț de doar câteva ore, la înmormântarea mamei sale, Regina Frederica.

Împreună cu familia mea transmitem sincere condoleanțe familiei regale a Greciei. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis Nicolae al României, miercuri.

Regele Constantonos al II-lea a urcat pe tron în 1964, în timpul unei perioade agitate din istoria Greciei, care a culminat cu o lovitură de stat militară trei ani mai târziu. La scurt timp, el a fost nevoit să fugă în străinătate în urma unei contra lovituri de stat nereușite. Monarhia a fost abolită în 1973. Constantin al II-lea a fost ulterior lipsit de cetățenia greacă.

Doliu uriaş în Biserica Ortodoxă Română! Unul dintre cei mai iubiţi preoţi a murit, la 62 de ani, după o suferinţă îndelungată
A fost căsătorit cu prințesa Anne-Marie a Danemarcei. Cuplul a avut cinci copii. În 2002, el și alți membri ai familiei au primit despăgubiri pentru fostele lor proprietăți din țară.

Pasionat de navigație, Constantin al II-lea a câștigat aurul într-o probă pe echipe la Jocurile Olimpice din 1960 de la Roma. De asemenea, a făcut parte din Comitetul Olimpic Internațional.

Noua ”regină” a Greciei este o creatoare de modă miliardară, mamă a cinci copii

Fostul rege al Greciei Constantin al II-lea, care a domnit înainte de restaurarea Republicii în 1974, a murit marţi, 10 ianuarie, la Atena, la vârsta de 82 de ani.

Constantin al II-lea a urcat pe tron la vârsta de 23 de ani în 1964, în una dintre cele mai tulburi perioade din istoria contemporană a Greciei. Crizele politice care au urmat au fost un teren fertil pentru lovitura de stat a coloneilor din aprilie 1967 şi pentru cei şapte ani de guvernare a juntei pe care CIA ar fi susţinut-o.

Constantin al II-lea a părăsit Grecia în 1968 şi a trăit la Londra timp de 40 de ani, înainte de a se întoarce în ţara sa în 2013. Căsătorit cu Anne-Marie, sora reginei Margareta a II-a a Danemarcei, a avut cinci copii.

În urma decesului Constantin, moștenitorul coroanei regale a Greciei va fi Principele Pavlos (55 de ani), al doilea copil, dar primul băiat al fostului rege.

Pavlos al II-lea s-a născut la 20 Mai 1967 la Palatul Tatoi din Grecia. Este căsătorit cu Marie Chantal (fiica miliardarului american cu origini britanice Robert Warren Miller, unul dintre cei mai influenți afaceriști în domeniul duty-free-urilor), cu care are cinci copii.

Creatoarea de modă Marie Chantal este și o femeie de afaceri de succes, consultant de investiţii în Londra şi New York, averea ei estimată fiind de aproximativ două miliarde de euro.

Cei doi n-au specificat încă denumirile oficiale pe care le vor purta după moartea lui Constantin al II-lea, însă presa internațională vorbește deja despre Chantal drept noua ”regină” a Greciei.