„Regele lumii” a fost arestat de poliţia indoneziană

Poliţia din provincia indoneziană Java Centrală a anunţat, vineri, că a arestat un bărbat care pretinde că este "regele lumii". Acesta a fost pus sub acuzare pentru faptul că a înşelat mai multe sute de adepţi.

RomaniaTV.net
17 ian. 2020, 12:59
„Regele lumii” a fost arestat de poliţia indoneziană

Toto Santoso susţine că a avut o revelaţie trimisă de strămoşii lui din vechiul regat Mataram, informează DPA. Aceşti strămoşi i-au cerut să conducă Keraton Ahung Sejagat, adică Marele Regat al Lumii.

Bărbatul a atras aproape 500 de adepţi. Unii dintre aceştia i-au plătit până la 110 milioane de rupii indoneziene (adică circa 8.000 de dolari americani) după ce le-a promis funcţii înalte în regatul său şi viitoare salarii lunare plătite în dolari americani, a explicat Rycko Dahniel, şeful Poliţiei din provincia Java Centrală.

„Santoso a promis oamenilor că, dacă îl vor urma, vor fi scutiţi de pericole, iar vieţile lor vor fi mai bune”, a mai spus oficialul indonezian. În plus, Toto Santoso a creat şi documente ONU false şi a lansat chiar un canal pe YouTube pentru a-şi promova ideile.

Bărbatul indonezian care se consideră „regele lumii” şi partenera sa de viaţă, care se purta ca şi cum ar fi fost regină, au fost reţinuţi oficial joi, sub acuzaţii de fraudă şi răspândire de informaţii false.

Presa locală a menţionat că Toto Santoso a trăit într-o mahala din apropierea unei căi ferate din Jakarta, înainte ca acel cartier de locuinţe sărăcăcioase să fie distrus de un incendiu, în 2016.

Citeşte şi: Greta Thunberg, desemnată de revista Time ca fiind Persoana Anului 2019