Regele Mihai I al României, comemorat la doi ani de la trecerea la cele sfinte. Cine a participat la parastas

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei şi Familia Regală au participat sâmbătă la parastasul ţinut cu câteva zile înainte de comemorarea a doi ani de la trecerea la cele sfinte a Regelui Mihai I, la Noua Catedrală Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş.

RomaniaTV.net
24 nov. 2019, 17:46

Slujba de pomenire a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Alături de Majestatea Sa Margareta, s-au rugat pentru odihna fostului suveran al României Principele Radu, Principesa Sofia, fostul principe Nicolae, nepotul regelui şi soţia sa Alina-Maria Binder, care au ţinut un moment de reculegere alături de câteva zeci de oameni veniţi din Argeş, dar şi de departe, purtând tricolorul şi fotografii cu portretul regelui. Ceremonia a fost una privată.

Regele Mihai I al României s-a stins din viaţă pe 5 decembrie 2017, la ora 13.00 (ora României), la reşedinţa sa privată din Elveţia, la vârsta de 96 de ani, după o lungă suferinţă cauzată de o boală grea: carcinom epidermoid metastazant şi cu leucemie cronică. La căpătâiul Regelui a stat, până în ultima clipă, Altaţa Sa Regală Principesa Maria. Majestatea sa Regele Mihai a fost şi ultimul monarh din ţările Europei de Est.