Regele Mihai îi retrage decoraţia lui Sorin Oprescu

Casa Regală din România a decis să îi retragă decoraţia lui Sorin Oprescu, deşi primarul general al Capitalei nu are o condamnare definitivă. 

07 sept. 2015, 10:04
Regele Mihai îi retrage decoraţia lui Sorin Oprescu

Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, arestat pentru fapte de corupţie, a anunţat, luni, Casa Regală

„Astăzi, 7 septembrie 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a decis retragerea calităţii de membru al Ordinului Coroana României, în grad de Ofiţer, domnului Sorin Mircea Oprescu.

Averea lui Sorin Oprescu, verificată de ANI

Această decizie a fost luată în conformitate cu prevederile Statutului Ordinului Dinastic Coroana României din 30 decembrie 2011.

Domnul Sorin Mircea Oprescu a fost informat printr-o scrisoare din partea Cancelariei Decoraţiilor Regale despre retragerea acestui Ordin”, se precizează într-un comunicat al Casei Regale. 

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, a fost arestat preventiv, mandatul de arestare pentru 30 de zile fiind emis, duminică noapte, de magistraţii Tribunalului Bucureşti.