Regele Mihai l-a ignorat pe Ion Iliescu la Parlament VIDEO

Regele Mihai l-a ignorat marţi în Parlament pe fostul preşedinte Ion Iliescu. Mai mult decât atât, a refuzat să-i întindă mâna atunci când fostul şef de stat a venit să îl salute. Jenat parcă de conjunctura în care se afla, Ion Iliescu a trecut mai departe ca şi cum n-ar fi băgat de seamă atitudinea Majestăţii Sale.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 11:08
Regele Mihai l-a ignorat pe Ion Iliescu la Parlament VIDEO

Fostul şef de stat Ion Iliescu a participat, marţi dimineaţă, la discursul pe care Regele Mihai l-a susţinut în Parlament. Fostul preşedinte a fost ignorat de Majestatea Sa Regele Mihai I la şedinţa reunită a Camerelor Parlamentului.

Regele Mihai a rostit marţi un discurs în Parlament, primul în faţa forului legislativ după mai bine de 60 de ani. De la eveniment au lipsit, deşi au fost invitaţi, preşedintele Traian Băsescu, premierul Emil Boc, patriarhul BOR.

„România are nevoie de cârmuitori respectaţi şi pricepuţi. Nu trebuie niciodată uitaţi românii şi pământurile româneşti!” Este discursul ţinut marţi de Regele Mihai în faţa Parlamentului cu ocazia împlinirii a 90 de ani. Majestatea Sa a fost aplaudat la scenă deschisă de toţi cei prezenţi în sală.

Şedinţa dedicată aniversării a 90 de ani de către Regele Mihai a început marţi cu intonarea imnului naţional, preşedintele Senatului deschizând reuniunea urându-i „La mulţi ani”.

„Doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, sunt mai bine de 60 de ani de când m-am adresat naţiunii române. Am primit cu bucurie şi speranţă invitaţia reprezentanţilor poporului. Prima noastră datorie este să ne amintim de toţi cei care au murit pentru independenţă în toate războaiele pe care ar trebui să le ducem şi în decembrie 1989 care au înlăturat dictatura comunistă”, a spus Regele Mihai.