Regele motorinei de contrabandă, Radu Nemeş, a fost EXTRĂDAT din SUA

Publicat: Joi, 15 Mai 2014 09:11 // Actualizat: Joi, 15 Mai 2014 16:00 // Sursa: romaniatv.net

Radu Nemeş, cercetat în dosarul de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro, alături de soţia sa Diana Nemeş, de Sorin Blejnar şi de Codruţ Marta, a fost extrădat din SUA, acesta fiind dus, joi, la Curtea de Apel Bucureşti.

De la Aeroportul "Henri Coandă", Radu Nemeş a fost dus la Curtea de Apel Bucureşti, în faţa unui judecător de drepturi şi libertăţi, care să confirme mandatul de arestare în lipsă emis pe numele acestuia în iulie 2012.

Radu Nemeş este acuzat de evaziune fiscală în valoare de 72 de milioane de dolari şi are un mandat de arestare pe numele său. Totodată, este considerat omul cheie în dosarele lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta şi Elan Schwartzenberg.

La începutul acestei săptămâni, Diana Nemeş, soţia acestuia, cercetată penal în acelaşi dosar de evaziune al lui Codruţ Marta, a fost adusă la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru a fi audiată de procurori.

Ea a fost adusă miercurea trecută în România şi a fost de acord cu extrădarea din SUA. Soţii Nemeş au fost prinşi în localitatea Yelm, statul Washington, Statele Unite ale Americii.

Diana Nemeş, ARESTATĂ pentru complicitate la evaziune în dosarul MOTORINA

Diana şi Radu Nemeş au fost daţi în urmărire internaţională la data de 26 iulie 2012, în baza mandatelor de arestare preventivă emise de Curtea de Apel Bucureşti, pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi sprijinire a unui grup infracţional organizat.

La 10 iulie 2012, procurorii DNA au reţinut mai multe multe persoane, printre care Viorel Comăniţă - fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Florin Dan Secăreanu - fostul şef al DGIPI Constanţa, într-un dosar de evaziune fiscală în care mai sunt anchetaţi soţii Nemeş şi Codruţ Marta - fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Potrivit anchetatorilor, aceştia fac parte dintr-o grupare infracţională, care a pus la punct un amplu mecanism evazionist ce vizează sustragerea de la plata accizelor aferente a peste 33.000 de tone de motorină care au fost comercializate pe piaţa internă sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

În această modalitate, potrivit DNA, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize şi TVA neachitate.
loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
aeroport Codruţ Marta Elan Schwartzenberg evaziune fiscal Radu Nemes Sorin Blejnar
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 13:18
...modalitate, potrivit DNA, bugetul de stat a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize şi TVA neachitate. romaniatv.net SOCIAL: ...
15 mai 11:11
...a fost prejudiciat cu peste 15,2 milioane euro, reprezentând accize şi TVA neachitate. Source Article from http://www.romaniatv.net/regele-motorinei-de-contrabanda-va-fi-adus-azi-in-tara_145124.htmlRegele motorinei de contrabandă, Radu Nemeş, va fi EXTRĂDAT din SUA Sursa: ...
15 mai 10:12
...capturat în America, Nemeş va da explicaţii în faţa anchetatorilor români. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
15 mai 09:22
...de când a fost capturat în America, Nemeş va da explicaţii în faţa anchetatorilor români. Citește mai departe… Citeste mai...
15 mai 09:18
...
Regele motorinei de contrabandă, Radu Nemeş, va fi adus astăzi în ţară....
1
EUR
4.8393
RON
Ultimele joburi adaugate
24 H