Regele Philippe al Belgiei şi regina Mathilde devin vedete în miniatură în parcul Mini-Europa

Un rege Philippe şi o regină Mathilde în miniatură, măsurând doar câţiva centimetri înălţime, care se plimbă în mijlocul unei mulţimi de mici personaje, sunt noile vedete ale parcului tematic Mini-Europe din Bruxelles, vizitat anual de circa 350.000 de curioşi.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 17:26
Regele Philippe al Belgiei şi regina Mathilde devin vedete în miniatură în parcul Mini-Europa

Regele Philippe, în uniformă militară, avansează cu un pas hotărât în Piaţa Mare din Bruxelles, însoţit de regina Mathilde, costumată cu rochie şi o pălărie de culoarea sidefului. Dincolo de barierele de protecţie, zeci de privitori agită banderole inscripţionate cu sloganul „Trăiască regele!”, scris în mai multe limbi.

Scena seamănă la perfecţie cu festivităţile care au marcat urcarea pe tron, duminică, a celui de-al şaptelea rege al belgienilor, dar nu este decât o machetă realizată în grabă de responsabilii parcului Mini-Europe, unde se găsesc reproduse în miniatură principalele monumente istorice ale Uniunii Europene, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Îndată ce am aflat, la începutul lunii, că prinţul Philippe va deveni rege pe 21 iulie, ne-am întrebat ce putem face”, iar montajul scenei a durat vreo 15 zile, a explicat pentru AFP patronul parcului.

Mini-Europe a fost inaugurat în 1989 şi primeşte anual circa 350.000 de vizitatori.