„Regele Scorpion” se mută la Râşnov. Cetatea va fi închisă patru zile pentru filmări VIDEO

Pentru câteva zile, Cetatea Râşnov devine platou de filmare pentru ultima serie a filmului Regele Scorpion. Autorităţile îşi freacă mâinile de fericire: pe lângă faima localităţii, filmul va aduce şi bani fumoşi la buget.

RomaniaTV.net
22 iul. 2013, 06:26
„Regele Scorpion” se mută la Râşnov. Cetatea va fi închisă patru zile pentru filmări VIDEO

Eveniment important la Râşnov, în judeţul Braşov, unde celebra cetate din localitate se transformă pentru câteva zile în platou de filmare pentru noua peliculă din seria Regele Scorpion.

Cetatea se va transforma într-un sat de munte în care va poposi regele Scorpion alături de poporul său, venit pe cămile din Tunisia.

Filmările încep luni, iar amenajarea decorurilor a durat mai bine de o săptămână. În Cetate au fost amenajate o piaţetă şi mai multe case care să arate ca acum peste 12.000 de ani. Din cauza filmărilor, Cetatea va fi închisă publicului timp de patru zile, însă producţia aduce bani frumoşi la bugetul primăriei.

CITEŞTE ŞI: Muzeul Filmului Istoric Românesc va fi inaugurat la Cetatea Râşnov la începutul lunii august

„Este o contribuţie foarte importantă. Asta reprezintă dublul sau aproape triplul încasărilor care se fac în cetate. Şi filmul este o modalitate de promovare a localităţii noastre”, a declarat primarul Adrian Veştea.

Pentru patru zile de filmare, Primăria din Râşnov va încasa 20.000 de euro.