Reghecampf e decis: Plec de la Steaua dacă nu câştig titlul în 2013

Noul antrenor al Stelei, Laurenţiu Reghecampf, a declarat că în cazul în care nu va câştiga titlul din primul sezon va pleca de la gruparea finanţată de Gigi Becali, tehnicianul precizând că atâta timp cât va obţine rezultate, nimeni nu va interveni asupra muncii sale.

RomaniaTV.net
22 mai 2012, 08:08
Reghecampf e decis: Plec de la Steaua dacă nu câştig titlul în 2013

Nu am niciun fel de problemă cu patronul, atâta timp cât eu îmi îndeplinesc obiectivul. Atâta timp cât o să am rezultate, nimeni nu o să se bage peste mine. Sunt sigur că pot acest lucru şi sunt sigur că voi avea o şansă foarte mare să câştig campionatul la anul. Oriunde te duci să antrenezi în România este un risc foarte mare. Este normal că toţi vor să câştige, iar mie nu îmi place să pierd. Eu am mână liberă, iar acest lucru e stabilit în contractul valabil un an plus un an. Domnul Becali a fost de acord cu tot ce am cerut şi a zis că ce vreau, aia face. Pentru mine e foarte clar, nu iau titlul, plec. Pentru mine nu este un obiectiv locul doi, ci doar primul„, a spus Reghecampf, la Digi Sport.

Laurenţiu Reghecampf a afirmat că Steaua poate câştiga titlul în sezonul viitor. „Steaua reprezintă echipa cea mai iubită, reprezentativă pentru România. O echipă puternică ce a fost construită în ultimul an atât de Ilie Stan, cât şi Mihai Stoichiţă. Cred că această echipă are potenţial şi poate câştiga campionatul. Bineînţeles, mai sunt câţiva jucători de adus, dar în mare echipa este foarte puternică şi se poate bate la titlu fără probleme. Este dorinţa fiecărui antrenor să ajungă la o echipă precum Steaua, pentru că ai un colectiv de jucători foarte bun. Faptul că am jucat la Steaua a fost o prioritate în faţa altor oferte pe care le-am avut. Mi-am dorit enorm să ajung la Steaua, nu pot să ascund acest lucru„, a adăugat Reghecampf, care a precizat că la Steaua nu vor mai fi acte de indisciplină.

Noul tehnician al Stelei a menţionat că îi doreşte la echipă pe brazilienii Adi Rocha de la Concordia Chiajna şi Junior Moraes de la ŢSKA Sofia. „Eu îl vreau pe Rocha. Deocamdată încercăm să-l aducem şi apoi vedem care sunt priorităţile noastre. Deocamdată nu e. M-ar interesa mult şi Moraes, dar depinde de contractul său din Bulgaria. Vor pleca câţiva jucători, nu o să spun eu asta, ci MM. Fiecare are rolul său bine definit, avem un regulament clar, la care o să mai lucrăm puţin„, a menţionat Reghecampf, care a dezvăluit că visul său este să ajungă ca antrenor în finala Ligii Campionilor.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, luni, că s-a hotărât să-l numească în funcţia de antrenor principal pe Laurenţiu Reghecampf, după despărţirea de Mihai Stoichiţă, şi glumit spunând că vrea titlul în şase luni. Reghecampf şi Becali au discutat aproape două ore preluarea funcţiei de antrenor principal al echipei din Bulevardul Ghencea.

Reghecampf, în vârstă de 36 de ani, a antrenat în acest an formaţia Concordia Chiajna şi a terminat campionatul pe locul nouă, după ce la finalul turul se afla pe poziţia a 17-a.

Mihai Stoichiţă, în vârstă de 58 de ani, a preluat Steaua la 27 martie, înaintea etapei a XXIV-a a Ligii I, după demisia lui Ilie Stan, şi sub conducerea sa echipa a terminat sezonul pe locul trei.