Regimul de la Teheran primeşte o nouă lovitură de la o sportivă care a fugit din ţară

Kimia Alizadeh, o sportivă medaliată olimpic, dă o lovitură  neaşteptată regimului de la Teheran, după ce ar fi fugit din ţară, informează digi24.ro. Povestea ei este emoţionantă.

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 18:07
Regimul de la Teheran primeşte o nouă lovitură de la o sportivă care a fugit din ţară

Regimul de la Teheran pare a avea tot felul de probleme. Una dintre acestea este legată de Kimia Alizadeh, singura medaliată olimpică din istoria Iranului. Fata s-a refugiat în Olanda s-a refugiat în Olanda, fugind din ţară miercuri noaptea.

Sportiva este foarte cunoscută la nivel internațional, a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2016 şi este practicantă de taekwondo.

Conform digi24.ro, pentru a părăsi țara fără să aibă probleme, tânăra le-a spus oficialilor federației că se duce cu soțul în Olanda pentru a trata o problemă medicală apărută în urma unei accidentări.

Sportivii iranieni au mai avut probleme în ultima perioadă. În august de pildă, un judoka, cel mai bun la categoria lui, a fost obligat de oficiali să se dea accidentat înaintea unor meciuri cu adversari din Israel. Iranul interzice sportivilor să se dueleze cu israelieni.

Conform sursei, în următoarea perioadă presa de iraniană controlată de stat va încerca să distrugă imaginea lui Alizadeh, transformând-o dintr-o sportivă foarte apreciată într-o trădătoare.

Citeşte şi: Avion Lufthansa Frakfurt-Teheran, întors după o oră de la anunţului doborârii zborului PS7522