Regimul IG metabolic te scapă de burtă

Regimul IG metabolic te scapă de burtă. Acest lucru nu este important doar din punct de vedere estetic, ci şi pentru sănătate.

26 aug. 2014, 14:27
Regimul IG metabolic te scapă de burtă

Regimul IG metabolic are drept scop lupta cu rezistenta la insulina, asociata sindromului metabolic. Insulina, hormonul produs de pancreas, comanda metabolismul glucidelor, adica folosirea sau stocare lor in organism sub forma de grasime, mai ales abdominala. Dieta indicelui glicemic presupune verificarea indicelui glicemic al alimentelor si asocierea lor corecta, ceea ce duce la scaderea burtii.

Cum alegi glucidele bune

Cu cat indicele glicemic al unui aliment este mai mare, cu atat creste productia de insulina, iar organismul este nevoit sa o stocheze. De aceea trebuie sa alegi alimente cu indice glicemic scazut. Dintre acestea fac parte legumele verzi, fructele, leguminoasele, cerealele, proteinele slabe (peste, carne alba, oua). Ca sa scapi de burta, nu trebuie sa mori de foame, ci sa alegi corect alimentele.

Evita alimentele pasate sau gatite

Cu cat un aliment este mai apropiat de starea lui naturala, cu cat are un indice glicemic mai scazut. Atunci cand sunt tocate, mixate, preparate termic, indicele glicemic creste.

Este totusi de preferat sa gatesti legumele, decat sa cumperi semi-preparate, in care sunt adaugate ingrediente care maresc indicele glicemic (sirop de glucoza, agenti de inatrire) si sare, responsabila de hipertensiune.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Plante care ard grăsimile. Vezi din ce-ţi poţi face ceai pentru a scăpa de kilogramele în plus