Regina Angliei împlineşte astăzi 94 de ani. Pentru prima oară de la urcarea pe tron aniversarea nu va fi celebrată cu salve de tun

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii îşi sărbătoreşte astăzi ziua de naştere într-o manieră discretă, fără tradiţionalele salve de tun trase în onoarea sa trase în Hyde Park şi la Turnul Londrei sau în parcul regal al Castelului Windsor.

21 apr. 2020, 06:07
Regina Angliei împlineşte astăzi 94 de ani. Pentru prima oară de la urcarea pe tron aniversarea nu va fi celebrată cu salve de tun

Aniversarea Reginei Elisabeta a II-a nu va fi marcată prin evenimente speciale, afirmă sursele de la Palatul Buckingham. „Nu vor exista salve de tun. Maiestatea Sa a dorit ca nici o măsură specială să nu fie implementată pentru a autoriza salvele de tun, deoarece nu consideră că ele ar fi potrivite în circumstanţele actuale„, se arată în declaraţia citată de presa britanică.

De asemenea, Palatul Buckingham anunţase deja că parada militară „Trooping the Colour”, organizată în fiecare an în luna iunie pentru a celebra în mod oficial ziua de naştere a reginei, nu va avea loc în 2020.

Citeşte şi Discurs ISTORIC ţinut de Regina Elizabeth a II, în plină pandemie de coronavirus: „Mai avem de îndurat, dar vor reveni zilele bune”

Este pentru prima oară de la urcarea pe tron când Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu are parte de o aniversare oficială a zilei sale de naştere.

Cel mai longeviv monarg din istoria Marii Britanii

Din cauza pandemiei de coronavirus, de la jumătatea lunii martie, Regina Elisabeta a II-a s-a retras alături de Prinţul Philip (98 ani) la Castelul Windsor.

Elisabeta a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, la Londra, ca fiică a Regelui George al VI-lea. Ea a botezată după mama ei, Elisabeta Bowes-Lyon, după străbunica paternă, regina Alexandra, și după bunica paternă, Mary de Teck. Familia o alinta cu diminutivul Lilibet. La naștere, ea era a treia în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, în urma unchiului ei, Prințul de Wales (care avea să devină regele Eduard al VIII-lea), și a tatălui ei.

Când tatăl ei a devenit rege în 1936, după abdicarea lui Eduard al VIII-lea, Elisabeta a devenit moștenitoarea tronului, iar în 1952 a urcat pe tron, devenind între timp cel mai lonegeviv monarh din istoria Marii Britanii. De altfel, pe 6 februarie 2017 ea a devenit primul monarh britanic care a celebrat Jubileu de Safir, marcând 65 de ani de la încoronare.