Regina Elisabeta a II-a a apărut la balcon, la propriul Jubileu. Monarhul și-a inspectat trupele alături de vărul său, Ducele de Kent VIDEO

În calitate de șef al Forțelor Armate, Regina Elisabeta a II-a și-a inspectat joi trupele pe balconul Palatului Buckingham alături de Ducele de Kent, cu ocazia primelor evenimente prilejuite de celebrarea Jubileului de Platină - 70 de ani de la urcarea pe tron a Mejestăţii sale.

02 iun. 2022, 14:49

Regina Elisabeta a II-a a ieşit în balcon puţin după prânz, fiind prima sa apariţie în timpul sărbătorilor ei de patru zile ocazionate de Jubileul de Platină. Monarhul în vârstă de 96 de ani a primit salutul de la Gărzile Irlandeze alături de Ducele de Kent, în timp ce mii de oameni s-au înghesuit pe străzile din centrul Londrei pentru a sărbători cei 70 de ani de domnie.

Ea a purtat aceeași ținută albastru pal pe care a avut-o pentru portretul oficial al Jubileului, care a fost lansat miercuri. În plus, ea a avut nevoie să se sprijine într-un baston pe parcursul celor aproape 10 minute pe care le-a petrecut în balcon.

Citeşte şi Incident la Jubileul Reginei. Protestatarii au spart barierele de securitate chiar în timpul paradei VIDEO

Citeşte şi Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a II-a a început. „Trooping the Colour” deschide seria de patru zile de ceremonii fastuoase VIDEO

În acelaşi timp, tot joi, Palatul Elysee a anunţat că un cal de rasă, o şa şi o sabie sunt cadourile pe care Franţa i le-a trimis reginei Elisabeta a II-a cu ocazia Jubileului de Platină.

”Fabuleu de Maucour” este un cal în vârstă de şapte ani, de rasă franceză, provenit din Garda Republicană. Şaua de cavalerie este un model proiectat în 1874 pentru ceremonii, iar sabia provine dintr-un model din 1822.

În plus, şaptezeci de copaci, câte unul pentru fiecare an de domnie, vor fi plantaţi în toamnă la Memorialul Ver-sur-Mer, un monument dedicat soldaţilor britanici ucişi în 1944 în timpul debarcării din Normandia şi al bătăliei din Normandia din cel de-al Doilea Război Mondial.