Regina Elisabeta a II-a a luat masa cu ultimii patru premieri ai Marii Britanii

Regina Elisabeta a II-a a luat masa cu ultimii patru premieri ai Marii Britanii, cu ocazia Jubileului de Diamant. Presa britanică a comentat pe larg ineditul prânz la nivel înalt.

RomaniaTV.net
25 iul. 2012, 14:27
Regina Elisabeta a II-a a luat masa cu ultimii patru premieri ai Marii Britanii

Evenimentul a avut loc la reşedinţa actualului şef al Cabinetului, David Cameron. Pe lângă Cameron au mai fost prezenţi foştii prim-miniştri John Major, Tony Blair şi Gordon Brown.

Regina a fost însoţită de prinţul consort, Philip. Evenimentul a fost comentat pe larg de presa britanică. Cotidianul Daily Mail a remarcat că soţia lui David Cameron, Samantha, a făcut o gafă atunci când a ales să poarte o rochie de aceeaşi culoare cu cea a reginei.

Potrivit Daily Telegraph, meniul a fost compus dintr-un aperitiv cu somon, friptură de piept de raţă cu cartofi şi legume de sezon. La desert s-a servit o tartă tradiţională cu fructe şi pişcoturi.

Marea absentă a fost „Doamna de Fier” Margaret Thatcher, ex-premierul care s-a retras din viaţa publică din cauza problemelor de sănătate. De-a lungul domniei sale, regina Elisabeta a II-a a numit sau a confirmat 12 prim-miniştri, începând cu Winston Churchill, în 1952.