Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a scăpat ca prin minune de la moarte. A fost cât pe ce să fie împuşcată

Un fost gardian de la Palatul Buckingham a povestit pentru The Times un incident dintr-o noapte, în care i-a spus reginei Elizabeth a II-a că era cât pe ce să o împuşte, scrieThe Independent.

05 ian. 2017, 17:23
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a scăpat ca prin minune de la moarte. A fost cât pe ce să fie împuşcată

Regina Elizabeth a II-a, ”cât pe ce” să fie împuşcată la Palatul Buckingham de un gardian. Regina, în vârstă de 90 de ani, iese uneori să se plimbe în grădină, atunci când nu poate să doramă, spune fostul gardian.

Într-o astfel de noapte, târziu, în timp ce patrula în perimetrul de securitate dinăuntrul zidurilor palatului, el a văzut o siluetă în întuneric. Crezând că a prins un intrus care s-a strecurat în incinta reşedinţei regale la ora 3.00 dimineaţa, el spune că a strigat ”Cine este?”.

Spre surprinderea lui, era chiar regina. ”La naiba, Majestate, cât pe ce să vă împuşc”, i-ar fi spus el, instinctiv. După ce şi-a dat seama că nu tocmai acesta era tonul pe care să se adreseze suveranei, s-a aşteptat să fie dat afară, a mărturisit el pentru The Times, citată de news.ro.

Însă regina şi-ar fi asumat responsabilitatea pentru că l-a pus în această situaţie. ”Totul este cât se poate de bine”, i-ar fi spus ea. ”Data viitoare am să sun înainte, pentru ca să nu fiţi nevoiţi să trageţi în mine”. Incidentul ar fi avut loc într-o zi lucrătoare la reşedinţa reginei.

În 2013, prinţul Andrew a fost, de asemenea, confundat cu un intrus şi înfruntat de poliţişti înarmaţi în timp ce se plimba prin grădină.

Poliţia a anunţat că ofiţerii nu au scos armele şi i-a cerut scuze prinţului, în contextul în care în ultimii ani au avut loc mai multe incidente în care intruşi au pătruns în incintă.

Citeşte şi Regina Marii Britanii a decorat mai multe celebrităţi. Cine s-a numărat printre acestea GALERIE FOTO

În august, un bărbat în vârstă de 22 de ani a fost arestat imediat după ora 4.00, după ce a escaladat un gard. El a fost observat de ofiţeri, incidentul fiind surprins de camere de supraveghere, potrivit news.ro.

În mai, Denis Hennessy, 41, a escaladat un gard de sârmă ghimpată şi s-a plimbat timp de aproape zece minute în incinta palatului, în timp ce regina, prinţul Philip şi prinţul Andrew se aflau în reşedinţă. ”Doamna este?”, a întrebat el în mai multe rânduri atunci când a fost prins de ofiţeri.

Anterior, în 2013, un bărbat a escaladat gardul împrejmuitor şi a fost găsit către ora 22.00 în interiorul palatului, într-unul dintre saloanele de stat. Niciun membru al familiei regale nu se afla la Buckingham.

Acest nou incident este dezvăluit în contextul în care publicul este îngrijorat de starea sănătăţii reginei. Suverana nu şi-a făcut prezenţa în public, timp de două săptămâni, în perioada sărbătorilor, din cauza unei răceli puternice.