Regina Elisabeta a II-a, enervată de liderii mondiali. Conversaţie privată a monarhului, surprinsă de camere VIDEO

Regina Elisabeta a II-a i-a atacat, într-o conversaţie privată, în marja unui discurs în Parlamentul Ţării Galilor, pe liderii mondiali ”care vorbesc” despre modificări climatice, ”dar care nu fac nimic”.

15 oct. 2021, 16:56
Regina Elisabeta a II-a, enervată de liderii mondiali. Conversaţie privată a monarhului, surprinsă de camere VIDEO

„Extraordinar, nu-i aşa? Am auzit vorbindu-se depre COP. Încă nu ştiu cine vine. N-am nicio idee. Ştim doar persoane care nu vin. Este într-adevăr iritant”, i-a spus Regina Elisabeta a II-a preşedintei Parlamentului galez Elin John.

Între liderii care nu şi-au confirmat încă prezenţa la summitul ONU de luptă împotriva încălzirii globale, care se desfăşoară timp de două săptămâni la Glasgow, în Scoţia, începând de la 31 octombrie, se află preşedintele chinez Xi Jinping, liderul rus Vladimir Putin şi premierul indian Narendra Modi, transmite Reuters.

Prinţul Charles, fiul reginei, un vechi activist ecologist, îi îndemnase la rândul său pe liderii lumii „să acţioneze pe teren”, iar Prinţul William, nepotul reginei, al doilea în succesiunea la tronul britanic, a intervenit, la rândul său, şi a cerut mai mult decât ”vorbe frumoase”. Acesta chiar a atacat joi cursa tursmului spaţial, apreciind că ”cele mai mari creiere şi spirite ale acestei lumi (ar trebui) să încerce înainte de orice să repare această planetă”, la o zi după călătoria de câteva minute în spaţiu a actorului din serialul Star Strek William Shatner la bordul unei navete Blue Origin.

Citeşte şi Imperiul se destramă. Regina Elisabeta a II-a rămâne fără un stat, pe care Marea Britanie l-a stăpânit în ultimii 400 de ani

Preşedinta Parlamentului galez a discutat cu regina Elisabeta a II-a despre acest atac frontal al prinţului William, criticat de către unii. „Da, am citit (lucruri) despre asta”, i-a replicat regina, zâmbind.

Participanţii la evenimentele COP26 urmează să încerce să convingă principalele economii în curs de dezvoltare să facă mai mult pentru a-şi reduce emisiile de carbon şi să determine ţările bogate să deblocheze miliarde de dolari suplimentare în vederea ajutorării ţărilor cele mai sărace, pentru a-şi adapteze politicile în ton cu schimbările climatice.

Citeşte şi Prinţesa moştenitoare a Olandei are dreptul să se mărite cu o femeie şi să devină regină