Regina Elisabeta a II-a, înlocuită cu Prinţul Charles. Suverana are probleme de sănătate şi nu poate ţine discursul tronului

Regina Elisabeta a II-a va fi absentă marţi de la discursul tronului în parlament, ceremonie solemnă în democraţia britanică, şi va fi înlocuită de prinţul Charles, a anunţat Palatul Buckingham luni seara, evocând "probleme de mobilitate" ale suveranei.

09 mai 2022, 21:20
Regina Elisabeta a II-a, înlocuită cu Prinţul Charles. Suverana are probleme de sănătate şi nu poate ţine discursul tronului

Regina Elisabeta a II-a continuă să aibă probleme de mobilitate episodice şi, după consultarea cu medicii săi, a decis – cu părere de rău – să nu participe la discursul tronului„, a transmis Palatul Buckingham într-un comunicat.

Anterior, membri ai familiei regale britanice o vor înlocui pe reginăa cu ocazia revenirii, în această vară, a tradiţionalelor petreceri în grădina Palatului Buckingham, anunţase joi biroul monarhului. Regina Elisabeta, în vârstă de 96 de ani, a fost nevoită să îşi limiteze prezenţa la evenimentele publice din cauza problemelor de mobilitate. Prin urmare, Palatul Buckingham a anunţat că membri ai familiei sale o vor reprezenta la petrecerile în grădină, ce vor reveni după o pauză de doi ani provocată de pandemia de COVID-19.

Citeşte şi Regina împlineşte 96 de ani. Totul despre viaţa privată şi publică a Elisabetei a II-a

Decana de vârstă a tuturor capetelor încoronate din lume, regina Elisabeta a II-a a sărbătorit pe 21 aprilie împlinirea a 96 de ani în atmosfera intimă a domeniului regal de la Sandringham, la aproximativ 200 de kilometri de Londra, în timp ce londonezii şi-au serbat suveranul cu salve de tun şi cu fanfare militare care i-au cântat „Happy Birthday!”.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a, primele declaraţii despre infectarea cu Covid: „A fost o experienţă înfricoşătoare”