Regina Elisabeta a II-a, mesaj pentru britanici în plină pandemie de coronavirus. Este primul mesaj special din ultimii 18 ani

Regina Elizabeth a II-a a înregistrat un mesaj adresat britanicilor şi ţărilor membre ale Commonwealthului cu privire la pandemia noului coronavirus, a anunţat vineri Palatul Buckingham.

05 apr. 2020, 08:37
Regina Elisabeta a II-a, mesaj pentru britanici în plină pandemie de coronavirus. Este primul mesaj special din ultimii 18 ani

Mesajul video a fost înregistrat la Castelul Windsor şi urmează să fie difuzat duminică, la ora locală 20.00 (22.00, ora României)

Şefa statului britanic, în vârstă de 93 de ani, s-a mutat în castelul său din vestul Londrei, de la Palatul Buckingham, din cauza epidemiei noului coronavirus.

Citeşte şi Palatul Buckingham, amănunte despre starea Reginei Elisabeta. Când s-a întâlnit ultima oară cu Prinţul Charles, depistat cu COVID-19

În afară de mesajul anual cu ocazia Crăciunului, regina a intervenit rar în alocuţiuni speciale, în momente critice, în cei 68 de ani de domnie.

Elizabeth a II-a s-a adresat supuşilor săi în alocuţiuni speciale în timpul Războiului de la Golful Persic, în 1991, şi după moartea prinţesei Diana, în 1997. Ultima oară când Regina Elisabeta a II-a a ţinut un discurs special a fost după moartea Reginei Mamă, în 2002.