Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală. Doctorii sunt îngrijoraţi de sănătatea ei

Medicii sunt îngrijorați de sănătatea reginei Elisabeta a II-a Marii Britanii și au recomandat ca suverana în vârstă de 96 de ani să rămână sub supraveghere medicală, a anunțat joi Palatul Buckingham.

08 sept. 2022, 14:55
Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală. Doctorii sunt îngrijoraţi de sănătatea ei

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, rămâne la reşedinţa sa din Scoţia, Castelul Balmoral, a precizat Palatul Buckingham. O sursă de la palat a declarat că membrii apropiaţi au fost informaţi şi a minimalizat speculaţiile potrivit cărora suverana ar fi suferit o cădere.

Miercuri, regina a fost nevoită să anuleze o întâlnire virtuală planificată cu miniştrii de rang înalt, după ce a fost sfătuită de medici să se odihnească.

Cu o zi înainte, ea a fost fotografiată în timp ce o numea pe Liz Truss în funcţia de prim-ministru al ţării, la Castelul Balmoral. Truss a declarat că întreaga ţară va fi profund îngrijorată de această veste. ”Gândurile mele – şi ale oamenilor din întreg Regatul nostru Unit – sunt alături de Majestatea Sa Regina şi de familia sa în aceste momente”, a spus ea, citată de Reuters.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a a apărut la balcon, la propriul Jubileu. Monarhul și-a inspectat trupele alături de vărul său, Ducele de Kent VIDEO

Parlamentul Marii Britanii o are pe Regina Elisabeta în gândurile și rugăciunile sale după știrile că medicii sunt îngrijorați pentru sănătatea ei„, a declarat joi în parlamentul de la Londra, președintele Lindsay Hoyle. „Vorbesc în numele întregii Camere când spun că trimitem toate cele bune urări Majestății Sale Regina”, a mai spus Hoyle.

Regina se află în prezent la casa ei din Scoția, Castelul Balmoral, unde Boris Johnson a demisionat oficial marți din funcția de prim-ministru și, la scurt timp după aceea, Liz Truss a fost numit succesorul său și al 15-lea premier de sub domnia Suveranei.

Monarhul suferă de la sfârșitul anului trecut de ceea ce Palatul Buckingham a numit „probleme episodice de mobilitate”, care au forțat-o să reducă întrevederile și să-și rărească la minim aparițiile publice.

Citeşte şi Imagini nemaivăzute cu regina Elisabeta a II-a, din tinereţe. A apărut un nou documentar BBC