Regina Elisabeta a II-a se simte foarte rău! Anunţ de la Palatul Buckingham

Reprezentanții biroului de presă al Palatul Buckingham au transmis că regina Elisabeta a II-a a fost nevoită să anuleze participarea la Duminica comemorării, eveniment programat la monumentul Cenotaph, situat pe Whitehall (Londra).

14 nov. 2021, 14:40
Regina Elisabeta a II-a se simte foarte rău! Anunţ de la Palatul Buckingham
Regina Elisabeta a Marii Britanii va domni "până la moarte".

Buckingham Palace a anunţat, duminică, într-un comunicat, că regina Elisabeta a II a renunţat la participarea la slujba de Remembrance Sunday de la Cenotaph, din cauza unei probleme medicale.

În comunicat se menţionează că regina are probleme la spate şi a luat “cu mare regret” decizia de a nu participa la eveniment. “Maiestatea sa este dezamăgită că va lipsi de la slujbă”, se mai arată în mesaj.

Regina Elisabeta a II-a, fotografiată la volanul unei maşini. Primele imagini după ce a fost externată
La fel ca în anii trecuţi, o coroană va fi depusă la memorialul de război din centrul Londrei, în numele reginei, de către prinţul de Wales, alături de ducesa de Cornwall, ducele şi ducesa de Cambridge, precum şi alţi membri ai familiei regale.

Regina Elisabeta a II-a, în baston. Este prima oară în ultimii 17 ani când monarhul apare astfel în public FOTO

Iniţial, presa britanică anunţa că monarhul în vârstă de 95 de ani va participa la slujba dee la Cenotaph. Evenimentul va aduce revenirea numărului de veterani, personal militar şi privitori înainte de pandemie.

Serviciul Naţional de Comemorare din Whitehall, care comemorează morţii din război, a fost închis publicului anul trecut, şi doar un număr limitat de veterani şi personal militar a participat.

Prințul Charles va depune o coroană de flori pe ultima treaptă a Cenotafului, în numele reginei. Moștenitorul tronului împlinește 73 de ani chiar duminică și a depus coroana de flori în numele mamei sale încă din 2017. O coroană de flori va fi depusă și de șeful Statului Major al Apărării, generalul Sir Nick Carter.

 


loading...
Partenerii noștri