Regina Elisabeta a II-a, şoferiţă la 95 de ani. Monarhul a fost filmat conducându-şi maşina către grajdurile regale VIDEO

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii are 95 de ani, dar rămâne un monarh neconvenţional. În weekend a fost în vizită la grajdurile Sandringham şi a fost filmată la volanul maşinii sale Range Rover.

19 iul. 2021, 15:50

Regina Elisabeta a II-a, care în tinerețe a fost o pasionată de şofat și mecanică, nu ezită nici acum, ajunsă la o vârstă venerabilă, să conducă puternicul vehicul off-road către la reședința sa din Sandringham, Norfolk. Monarhul a mers să viziteze caii în grajdurile regale, întrucât călăria și lumea echitaţiei se numără, de asemenea, printre marile sale pasiuni. Alături de regină în maşină s-a aflat consilierul său personal, John Warren.

Warren i-a urmat în funcţie socrului său Henry Herbert, al șaptelea conte de Carnarvon, după ce acesta a decedat în 2001, după ce a ocupat funcția mai bine de trei decenii, din anul 1969, după cum scrie Daily Mail. De altfel, acest aristocrat este reprezentat şi în primele sezoane ale celebrului serial Netflix, The Crown.

Citeşte şi Regina Elisabeta a II-a şi Boris Johnson s-au întâlnit pentru prima oară după mai bine de un an

Regina a deținut sute de cai de curse de-a lungul anilor de domnie și a obținut peste 1.600 de victorii în curse, număr care continuă să crească și în zilele noastre. Pe lângă caii de rasă pură, monarhul crește și ponei Shetland la castelul Balmoral, din Scoția, și ponei Fell, la Hampton Court. În 2007 a deschis o fermă de ponei Highland în Balmoral, pentru a îmbunătăți și conserva rasa.

La începutul acestei luni, regina a participat la Royal Windsor Horse Show, care a ajuns la cel de-a 77-a ediţie și atrage anual vizitatori bogaţi din întreaga lume. De asemenea, la vremea respectivă ea a fost văzută conducând singură Range Rover-ul:

Citeşte şi Imagini inedite cu Regina Elisabeta a II-a în tinereţe, difuzate într-un nou documentar despre Casa Regală Britanică