Regina Elisabeta a II-a şi Boris Johnson s-au întâlnit pentru prima oară după mai bine de un an

Regina Marii Britanii, Elisabeta a II-a, şi-a ţinut miercuri audienţa săptămânală cu premierul britanic Boris Johnson pentru prima oară cu prezenţă fizică după instituirea în martie 2020 a măsurilor de izolare vizând să limiteze propagarea coronavirusului.

23 iun. 2021, 22:23
Regina Elisabeta a II-a şi Boris Johnson s-au întâlnit pentru prima oară după mai bine de un an

După mai mult de un an în care au discutat telefonic, Regina Elisabeta a II-a şi Boris Johnson, şeful guvernului conservator, ambii vaccinaţi împotriva COVID-19, s-au întâlnit la Palatul Buckingham, potrivit Fox News. Ei fuseseră deja prezenţi împreună în cursul recepţiei date la jumătatea lunii iunie în prima zi a summitului marilor puteri din G7, în sud-vestul Angliei, dar aceasta este prima lor întâlnire.

Regina şi-a petrecut cea mai mare parte din perioada izolării în castelul Windsor, la vest de Londra, cu excepţia unui sejur la reşedinţa sa scoţiană din Balmoral.

Potrivit presei britanice, suverana, care şi-a pierdut în aprilie soţul, prinţul Philip, duce de Edinburgh, intenţionează să rămână de acum înainte cea mai mare parte a timpului în castelul Windsor.

Cu ocazia aflării sale la Palatul Buckingham miercuri, ea a prezidat de asemenea o ceremonie de remitere a unor decoraţii, pe care acordase în ultimele luni prin videoconferinţă din Windsor.

Citeşte şi Regina Elisabeta este în doliu. Fergus, câinele său, a murit: „Toată lumea este îngrijorată”

Întâlnirea dintre Regina Elisabeta a II-a şi premierul Boris Johnson s-a desfăşurat în timp ce numărul contaminărilor cu coronavirus continuă să crească în Regatul Unit, din cauza unei explozii a infecţiilor cu varianta Delta a virusului, detectată iniţial în India.

Autorităţile sanitare au raportat miercuri 16.135 cazuri pozitive în ultimele 24 de ore, cel mai înalt nivel de la începutul lunii februarie, şi 19 decese suplimentare, ridicând totalul acestora la 128.027.

Citeşte şi Boris Johnson a luat în râs coronavirusul. La începutul pandemiei voia să se injecteze cu Covid-19, în direct la tv