Regina Elisabeta a Marii Britanii va domni „până la moarte”: „Nu vrea să îşi abandoneze oamenii şi slujba”

În vârstă de 94 de ani, Regina Elisabeta a Marii Britanii intenţionează să domnească "până la moarte". Potrivit unor surse apropiate familiei regale, monarhul este de părere că ”abdicarea este un cuvânt urât și nu ar trebui pronunțat în prezența ei”.

18 nov. 2020, 17:41
Regina Elisabeta a Marii Britanii va domni „până la moarte”: „Nu vrea să îşi abandoneze oamenii şi slujba”
Regina Elisabeta a Marii Britanii va domni "până la moarte".

Regina Elisabeta a Marii Britanii nu va abdica niciodată, pentru că ”pur și simplu nu este în ADN-ul ei să-și abandoneze oamenii și slujba”, consemnează Vanity Fair.

Potrivit aceloraşi surse, regina Elisabeta este implicată în celebrarea jubileului de platină de anul viitor și este puțin probabil să marcheze împlinirea vârstei de 95 de ani cu renunțarea la tron: ”Când era tânără, a jurat să domnească până la moartea ei și asta intenționează să facă”.

Această veste vine după ce, în urmă cu câteva săptămâni, comentatorul regal, Robert Jobson, declarat pentru True Royalty TV că Regina va abdica anul viitor: ”Nu cred că vrea să o facă dar, sincer, cum să te uiți în ochii fiului tău și să-i spui că nu va fi niciodată Rege?”.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a, decizie radicală. I-a eliminat pe prinţul Harry şi Meghan Markle de pe site-ul familei regale

Regina Elisabeta a Marii Britanii, cu mască în public

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a apărut luni pentru prima oară cu mască în public, când suverana de 94 de ani a depus o coroană de flori la mormântul Eroului Necunoscut din Westminster Abbey.

Până acum, regina Elisabeta a II-a a stat în izolare la Castelul Windsor, pentru a fi protejată de o eventuală infectare cu noul coronavirus, fiindcă, din cauza vârstei, atât ea cât și prințul Philip sunt în categorie de risc, scrie Digi24.

Pe de altă parte, familia regală nu a fost ferită de epidemie. Moștenitorul tronului, prințul Charles, și soția sa Camilla, au contractat virusul și s-au vindecat, la fel ca nepotul reginei, prințul William, al doilea în succesiunea la tron.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a Angliei a participat la primul apel video pe Zoom cu ocazia Zilei Îngrijitorilor

Pe 15 octombrie, regina Elisabeta a II-a a avut prima sa activitate publică în afara reşedinţei sale oficiale de când a început pandemia COVID-19.

Însoțită de nepotul ei, prinţul William, suverna a vizitat Laboratorul de Ştiinţă şi Tehnologie a Apărării (Dstl), Port Down, în apropiere de localitatea Salisbury, unde a discutat cu cercetători care se ocupă, printre altele, şi de combaterea pandemiei în Marea Britanie.


loading...