Regina Marii Britanii a primit premiul BAFTA pentru scurta ei carieră artistică, în James Bond

Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii a primit un premiu BAFTA onorific din partea industriei cinematografice britanice, iar regizorii i-au oferit şi şansa de a reveni pe marile ecrane.

RomaniaTV.net
05 apr. 2013, 09:13
Regina Marii Britanii a primit premiul BAFTA pentru scurta ei carieră artistică, în James Bond

Peste 300 de actori şi regizori şi producători de film britanici au participat la gala organizată de suverana Marii Britanii la castelul Windsor. Între ei s-au aflat şi regizorul serialului „Războiul Stelelor”, George Lucas, precum şi actorul britanic Damian Lewis şi veteranul actor John Hurt, scrie The Gazette.

„Este bine să vezi oamenii din poziţii atât de înalte că sprijină industria filmului. Cred că toţi am văzut asta când Majestatea Sa a apărut în sceneta James Bond, la Olimpiadă. Trebuie să spun că a fost o actriţă excelentă”, a spus regizorul şi actorul britanic Noel Clarke.

La rândul său, scenaristul Julian Fellowes a apreciat că gestul pe care l-a făcut suverana Marii Britanii „este fantastic. Încă o dată casa regală face lucrurile bine şi este plăcut şi flatant să fiu aici. Nu am cu să fiu mai puţin încântat.”

Talentul de actriţă al reginei Elisabeta nu a trecut neobservat de regizorii britanici. Aceştia chiar s-au încumetat să-i ofere suveranei roluri în viitoarele producţii cinematografice.

În cadrul ceremoniilor, regina Marii Britanii a primit un premiu onorific BAFTA din partea industriei cinematografice britanice, pentru că a susţinut mereu activitatea acesteia, precum şi pe cea a televiziunii britanice.

Citeşte şi: Topul celor mai puternice femei din lume. Cine ocupă primul loc

John Willis, preşedintele BAFTA (British Academy Film and Television Awards), şi-a permis să glumescă cu ea pe seama premiului onorific pe care l-a primit, spunându-i suveranei că, alături de actorul Daniel Craig, a fost „cea mai bună fată Bond” din seria celebrelor filme cu „Agentul 007”