Regina Marii Britanii, la un pas de a fi asasinată. Un bărbat înarmat a pătruns în Castelul Windsor

Un bărbat înarmat cu o arbaletă a fost arestat, după ce a încercat să pătrundă duminică în Castelul Windsor, unde Regina Elisabeta II-a sărbătoreşte Crăciunul. Individul a fost reţinut în temeiul legii privind sănătatea mintală, a anunţat Poliţia din Londra.

27 dec. 2021, 12:19
Regina Marii Britanii, la un pas de a fi asasinată. Un bărbat înarmat a pătruns în Castelul Windsor

Clipe de groază pentru Regina Marii Britanii. Un tânăr de 19 ani înarmat cu o arbaletă a vrut să pătrundă în Castelul Windsor, însă a fost oprit în scurt timp după ce a intrat în terenul castelului în dimineaţa de Crăciun. Poliţiştii spun că suspectul din Southampton nu a reuşit să intre în nicio clădire.

„Bărbatul a fost arestat şi a fost supus unei evaluări de sănătate mintală, de atunci a fost reţinut în temeiul Legii privind sănătatea mintală şi rămâne în grija cadrelor medicale” a spus poliţia. “În urma percheziţiei bărbatului, a fost recuperată o arbaletă” a mai declarat poliţia, citată de Reuters.

Citeşte şi: Alertă la Parlamentul României. Hoții au dat spargerea la camera cu arme și muniții!

Regina Marii Britanii, la un pas de a fi asasinată. Ameninţările lansate de agresor: „Merg să ucid regina”

Potrivit Mediafax, individul care a fost arestat a folosit o frânghie pentru a escalada un gard metalic. Tânărul postase un clip la 24 de minute înainte să fie reţinut în care a spus: “Merg să ucid regina”.

foto: The Sun

Agresorul se afla la 500 de metri de dormitorul Reginei în momentul în care a fost prins.

Presa britanică scrie că încălcările securităţii reşedinţei regale sunt rare. Cel mai grav incident de acest tip în timpul domniei Reginei Elisabeta a II-a a avut loc în 1982. Atunci, un intrus s-a căţărat pe un perete pentru a intra în Palatul Buckingham, casa reginei din Londra, şi a fost aproape de camera în care regina dormea.

Regina Elisabeta, care a petrecut o mare parte a pandemiei de Covid-19 la Castelul Windsor, petrece sărbătorile de iarnă acolo alături de fiul ei, Prinţul Charles, şi soţia lui, Camila, dar şi alte rude apropiate. Regina nu a făcut nicio apariţie publică sâmbătă.

Într-un mesaj de Crăciun către naţiune înregistrat anterior, ea a vorbit despre pierderea soţului ei, Prinţul Philip, care a murit în aprilie la vârsta de 99 de ani. Cuplul a fost căsătorit timp de 73 de ani.

Citeşte şi: Regina Elisabeta a II-a şi-a anulat planurile de Crăciun. Monarhul se izolează la Windsor, din cauza Omicron