Alertă la Parlamentul României. Un cetăţean irlandez beat a intrat în clădire noaptea trecută după ce a spart un geam. UPDATE: A fost reţinut 24 de ore

E alertă în Capitală. Un bărbat a intrat duminică noapte în sediul Parlamentului după ce a sărit gardul și a spart un geam. A fost prins de ofiţerii SPP în timp ce încerca să intre în birouri şi dus la Poliţie.

27 dec. 2021, 12:15
Alertă la Parlamentul României. Un cetăţean irlandez beat a intrat în clădire noaptea trecută după ce a spart un geam. UPDATE: A fost reţinut 24 de ore

UPDATE Alertă la Parlamentul României: Cetăţeanul irlandez a fost reţinut 24 de ore după ce a fost audiat la trezirea din starea de ebriteate. Cercetările sunt continuate de Secția 17 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de violarea sediului profesional și distrugere.

Alertă la Parlamentul României. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 au deschis un dosar penal după ce noaptea trecută un bărbat cu cetăţenie irlandeză a escaladat gardul Palatului Parlamentului, a intrat în curte, a spart cu geam de la demisolul instituţiei şi a intrat în Parlamentul României.

Cetăţeanul turmentat a fost observat de ofiţerii SPP, care au reuşit să-l prindă şi au sesizat Poliţia. Bărbatul a fost săltat de poliţişti şi dus la audieri la Secţia 17.

Citeşte şi: Victor Ciutacu, reacţie spumoasă după ce Parlamentul a fost spart. „Un irlandez beat a venit şi a spart Casa Poporului. Intrăm în Cartea Recordurilor!”

„În dimineața de 27.12.2021, în jurul orei 04.00, jandarmii ce asigură paza interioară a Palatului Parlamentului au sesizat Secția 17 Poliție, cu privire la faptul că au depistat, în interior, un cetățean, aflat în stare de ebrietate.

Din primele verificări s-a stabilit că acesta ar fi pătruns în curte prin escaladarea gardului, iar, ulterior, ar fi spart un geam și ar fi pătruns în clădire.

Bărbatul a fost condus la Secția 17 Poliție.

Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 se efectuează cercetări, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse, cetăţeanul irlandez venise în România alături de un alt prieten şi seara trecută au petrecut în Centrul Vechi din Bucureşti. Spre dimineaţă, ameţiţi, cei doi bărbaţi au plecat spre hotel. Doar că în loc de hotel au ajuns la Palatul Parlamentului.

În urmă cu câteva zile, Senatoarea Diana Șoșoacă susținea că i-a fost furată în Parlament geanta, în care avea tableta și laptopul de parlamentar, care oferă acces la activitatea sa parlamentară, în timp ce dădea un interviu unei agenții de presă.

Senatoarea nu a chemat poliția, deoarece ar trebui îndeplinită o procedură specială în astfel de situații, când este implicat un parlamentar

”Nu se face așa. Se anunță mai întâi STS-ul, se anunță Parlamentul, se anunță SPP-ul. E o procedură specială. Sunt demnitar al statului român, nu mă duc la poliție, eu anunț, pentru că sunt cu secrete de stat. Se ocupă SPP-ul și STS-ul. E o altă procedură”.

Prima ipoteză luată în calcul este că cineva a confundat geanta lui Șoșoacă și a luat-o crezând că e a sa, deoarece…toate gențile parlamentarilor arată la fel.

Cu toate acestea, senatoarea nu se ferește să vorbească și despre … furt: ”Se aduce acum o echipă specială la Parlament, pentru a depune plângere. Este o echipă operațională, solicitată special. E, totuși, furt din …”

Tableta STS conține inclusiv accesul la Senat, la Parlament, la ședințele comune, la vot, la listele de vot, la inițiative legislative și așa mai departe. Te poți loga în tot sistemul de stat de pe el.

Poți suna la echipele speciale SPP, STS și așa mai departe. Asta este tableta. În ceea ce privește laptopul, al Parlamentului, de demnitar, care, normal, este urmărit de ei, acolo aveam inițiative legislative în lucru. Să vă spun că una pe care o aveam era despre răspunderea magistraților. Interesant. Și se știa de acest lucru. Este o lucrare de amploare, lucrez la ea de vreo 4 luni de zile.”, a mai zis Şoşoacă.

Citeşte şi: Val de proteste în România înainte de Sărbători. Angajaţi din Poliţie, penitenciare, militarilor rezervişti, dar şi sindicalişti din Sănătate protestează la Parlament