Regina Mathilde îşi pune la punct supuşii: Majestate, nu Doamnă

Regina Mathilde schimbă protocolul în Palatul Regal din Belgia. Spre deosebire de Paola, care cerea să i se spună "Doamnă" în timpul domniei fostului rege Albert al II-lea, regina Mathilde ar fi ales ca personalul să i se adreseze cu apelativul "Maiestate", relatează vineri presa belgiană.

RomaniaTV.net
13 sept. 2013, 10:25
Regina Mathilde îşi pune la punct supuşii: Majestate, nu Doamnă

Palatul regal asigură însă prin intermediul serviciului său de comunicare că nu a avut loc o schimbare a protocolului, ci o revenire la reguli care existau anterior.

„Protocolul nu s-a schimbat. Având însă în vedere situaţia inedită cu trei regine, am decis să folosim din nou termenul maiestate pentru soţia suveranului în funcţie„, a precizat serviciul de comunicare. Acesta asigură însă că „nimic nu împiedică pe cineva să i se adreseze reginei Mathilde cu apelativul Doamnă”, scrie Agerpres.

Pe lângă Paola, soţia lui Albert al II-lea, şi Mathilde, noua suverană după încoronarea lui Philippe I, în casa regală belgiană mai deţine titlul de regină şi Fabiola, în vârstă de 85 de ani, fosta soţie a regelui Baudouin, care a încetat din viaţă în 1993.