Regina Mathilde îşi pune la punct supuşii: Majestate, nu Doamnă

Publicat: Vineri, 13 Septembrie 2013 13:25 // Actualizat: Vineri, 13 Septembrie 2013 14:40 // Sursa: RTV.net

Regina Mathilde schimbă protocolul în Palatul Regal din Belgia. Spre deosebire de Paola, care cerea să i se spună "Doamnă" în timpul domniei fostului rege Albert al II-lea, regina Mathilde ar fi ales ca personalul să i se adreseze cu apelativul "Maiestate", relatează vineri presa belgiană.

Palatul regal asigură însă prin intermediul serviciului său de comunicare că nu a avut loc o schimbare a protocolului, ci o revenire la reguli care existau anterior.

"Protocolul nu s-a schimbat. Având însă în vedere situaţia inedită cu trei regine, am decis să folosim din nou termenul maiestate pentru soţia suveranului în funcţie", a precizat serviciul de comunicare. Acesta asigură însă că "nimic nu împiedică pe cineva să i se adreseze reginei Mathilde cu apelativul Doamnă'', scrie Agerpres.

Pe lângă Paola, soţia lui Albert al II-lea, şi Mathilde, noua suverană după încoronarea lui Philippe I, în casa regală belgiană mai deţine titlul de regină şi Fabiola, în vârstă de 85 de ani, fosta soţie a regelui Baudouin, care a încetat din viaţă în 1993.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 sep 18:00
...în timpul domniei fostului rege Albert al II-lea, regina Mathilde ar fi ales ca personalul să i se adreseze cu apelativul Citește mai departe…

...
13 sep 14:02
... Regina Mathilde schimbă protocolul în Palatul regal din Belgia. Spre deosebire de...
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H