Registru electronic pentru controlul pedofililor

Publicat: Marţi, 14 Mai 2019 15:49 // Actualizat: Marţi, 14 Mai 2019 15:49 // Sursa: romaniatv.net

România va avea un registru național automatizat pentru infractorii sexuali. Legea a pornit de la un avocat din Bacău, șocat de cazul unui pedofil care se plimba nestingherit în fața unei școli. 

Legea votată de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a ajuns în Parlament după ce a fost scrisă de un avocat din Bacău. Asta după ce avocatul a descoperit că un violator cu dublă condamnare a abordat o minoră în fața unei școli din oraș, iar apoi a încercat să agreseze o altă elevă.

Potrivit proiectului, Registrul este un mijloc de cunoaştere, supraveghere şi identificare operativă a persoanelor care au comis fapte precum viol și agresiune sexuală, act sexual cu un minor și corupere sexuală a minorilor, trafic de persoane și trafic de minori, proxenetism și folosire a prostituţiei infantile, pornografie infantilă sau incest. Totul cu scopul de a preveni recidiva, nu de a îl pedepsi suplimentar pe infractor.

Registrul, care urmează să fie gestionat de către M.A.I., va conține datele persoanelor judecate și condamnate pentru infracțiuni de natură sexuală. Legea prevede și obligativitatea agresorilor de a-și declara schimbarea domiciliului sau părăsirea localității pe o durată mai lungă de 15 zile. Deopotrivă, polițiștii au responsabilitatea de a verifica periodic persoanele înscrise în Registru, respectiv minim o dată la trei luni.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
pedofili registru electronic pentru controlul pedofililor
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H