Registrul Auto Român anunţă ce se întâmplă cu valabilitatea ITP în condiţii de coronavirus

Publicat: Joi, 26 Martie 2020 15:24 // Actualizat: Joi, 26 Martie 2020 15:24 // Sursa: romaniatv.net

Registrul Auto Român (RAR) a anunțat ce se întâmplă cu valabilitatea ITP în condițiile restricțiilor de circulație impuse din cauza epidemiei de coronavirus. În mod inexplicabil, anunțul făcut de RAR nu este cel așteptat de șoferi și merge împotriva spiritului ordonanțelor militare din ultimele zile.

Şoferii sunt obligați ca și până acum să aibă ITP valabil, iar pentru efectuarea acestuia trebuie să se prezinte cu mașina la o stație de ITP sau reprezentanță RAR. Potrivit unui comunicat al Registrului Auto Român, „autoritățile competente nu au luat nicio decizie care să schimbe în vreun fel legislația în vigoare cu privire la valabilitatea inspecției tehnice periodice (ITP). Orice decizie care privește activitatea RAR în acest sens va fi comunicată cu celeritate pe toate canalele oficiale!”.

Singurele măsuri luate de Registrul Auto Român în condițiile epidemiei de coronavirus a fost dezinfectarea sediilor RAR din toată țara. "Toate reprezentanțele Registrului Auto Român din țară au fost dezinfectate, weekend-ul acesta, cu substanțe profesionale și autorizate pentru limitarea răspândirii COVID-19. Dezinfecția s-a efectuat în toate spațiile în care au acces clienții, dar și în zonele administrative și de birouri.

În această perioadă, reprezentanțele Registrului Auto Român din întreaga țară funcționează în condiții normale și conform programului obișnuit. RAR a stabilit reguli speciale de comportament în toate reprezentanțele, iar mesajele informative sunt afișate în locuri vizibile pentru clienți. Vă rugăm să le respectați cu strictețe!!!

Limităm interacțiunea dintre clienți și reprezentanții RAR, autovehiculele sunt preluate de colegii noștri, iar la casierie aveți posibilitatea de a achita prestația cu cardul bancar", se arată în comunicatul Registrului Auto Român.

În fotografiile postate pe pagina de Facebook a Registrului Auto Român se observă însă că angajații folosesc echipamente de protecție improvizate, de la măști de praf pentru zugravi la mănuși fără legătură cu domeniul chirurgical.

Potrivit articolului 14 al Anexei 1 a decretului prin care a fost instituită starea de urgență, „se menține valabilitatea documentelor eliberate de autoritățile publice care expiră pe perioada stării de urgență". Cu toate acestea, Registrul Auto Român insistă ca șoferii să meargă în stațiile ITP pentru verificări în cazul în care valabilitatea ITP expiră.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
amenzi rutiere Cod Rutier ITP ITP expirat RAR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8750
RON
27 Sep
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H