Regizorul sud-corean Park Chul-soo, ucis într-un accident de automobil

Regizorul sud-corean Park Chul-soo, renumit pentru filmele sale cu conţinut sexual explicit, a murit la vârsta de 64 de ani, în urma unui accident de automobil, care a avut loc marţi, informează hollywoodreporter.com citat de Mediafax.

RomaniaTV.net
20 feb. 2013, 13:01
Regizorul sud-corean Park Chul-soo, ucis într-un accident de automobil

Cineastul asiatic traversa o stradă din oraşul Yongin, marţi dimineaţă, în momentul în care a fost lovit de automobilul condus de un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, potrivit poliţiei sud-coreene.

Moartea regizorului sud-coreean completează lista tragică a accidentelor în urma cărora mai mulţi cineaşti au murit anul trecut. Regizorul japonez Koji Wakamatsu a fost lovit de o maşină, iar cineastul grec Theo Angelopoulos a fost ucis de un motociclist.

După ce a debutat în 1978, cu melodrama „Captain of the Alley”, Park Chul-soo a devenit unul dintre cei mai prolifici cineaşti din cinematografia sud-coreeană în anii ’80 şi ’90. Filmele sale, precum comedia funerară „Farewell My Darling”, din 1996, au fost foarte apreciate de criticii de film şi în circuitul festivalurilor de profil.

După o absenţă îndelungată, cineastul sud-corean a revenit în spatele camerelor de filmat la începutul anilor 2000, cu opere cinematografice controversate, precum pelicula „Green Chair” (2003), inspirată de aventura reală dintre un elev de liceu şi o femeie trecută de vârsta de 30 de ani.

Recent, cineastul asiatic a generat noi controverse, la Busan Film Festival în 2011, cu filmul „Red Vacance Black Wedding”, şi din nou, anul trecut, cu pelicula „B.E.D.”, un film cu conţinut sexual explicit.

Park Chul-soo lucra în această perioadă la un nou film, intitulat „Love Conceptually”.

Cineastul asiatic a fost nominalizat la marele premiu al juriului la Festivalul Sundance, cu filmul „Green Chair”, în 2005, şi la Globul de Cristal la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary din 2001 cu filmul „Bongja”.