Regulă obligatorie la intrarea în Germania. Toţi călătorii sunt obligaţi să prezinte un test PCR negativ, indiferent dacă au făcut sau nu vaccinul anti-Covid

Germania va cere teste PCR cu rezultate negative la intrarea în ţară pentru toţi călătorii, indiferent dacă vin dintr-o zonă care nu este considerată de risc, au anunţat luni guvernul central şi cele 16 landuri federale germane.

23 mart. 2021, 12:20
Regulă obligatorie la intrarea în Germania. Toţi călătorii sunt obligaţi să prezinte un test PCR negativ, indiferent dacă au făcut sau nu vaccinul anti-Covid

Cancelarul Angela Merkel şi liderii regionali au luat această decizie după o reuniune de peste 11 ore, care s-a prelungit mult după programul prevăzut iniţial şi în urma căreia au fost înăsprite restricţiile ce vizează viaţa publică şi activitatea economică din Germania, în contextul evoluţiei celui de-al treilea val al pandemiei, astfel că toţi cei care intră în ţară vor trebui să prezinte un test PCR negativ, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu anti-Covid.

Decizia privind călătoriile în străinătate este legată de polemica suscită de deplasările din vacanţa de Paşte în Mallorca, al căror număr a cunoscut o creştere uriaşă după ce Germania a scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc, o decizie care elimină obligativitatea prezentării unui test PCR negativ şi intrarea automată în carantină.

S-a stabilit astfel „obligativitatea generală” de realizare a unui test la întoarcerea în ţară, o măsură care o înlocuieşte pe cea anterioară, care se referea doar la zonele de risc – deşi implica majoritatea ţărilor lumii – şi care prevedeau un test PCR şi o perioadă de carantină.

Descurajăm orice călătorie în exterior, în general orice călătorie dacă nu este strict necesară„, a declarat la încheierea reuniunii Angela Merkel, la conferinţa de presă care a avut loc cu puţin înainte de ora locală 03:00, preluată de thelocal.de.

Citeşte şi Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui catolic şi protestant. Angela Merkel: „Situaţia este gravă!”

Cancelarul Angela Merkel a explicat că guvernul german a contactat companiile aeriene din ţară, astfel încât toţi călătorii care se întorc din vacanţa de Paşte să facă un test „înainte de zborul” de întoarcere. Detaliile acestei măsuri urmează să fie stabilite.

Angela Merkel a admis că în Mallorca există complexuri turistice deschise – contrar Germaniei -, dar a precizat că guvernul Insulelor Baleare a modificat restricţiile şi ar putea să o facă din nou în următoarele zile. Ea a precizat că guvernul german urmăreşte cu atenţie situaţia din insule şi posibilele „riscuri”, printre care a semnalat apariţia variantei de coronavirus detectată în Brazilia.

Pe 12 martie, autorităţile germane au scos Insulele Baleare de pe lista zonelor de risc (alături de alte cinci comunităţi autonome spaniole), fapt ce a dus la o creştere explozivă a cererii de bilete de avion şi de oferte de cazare în aceste insule pentru vacanţa de Paşte.

Situaţia a suscitat o amplă polemică în Spania, unde majoritatea cetăţenilor nu pot ieşi din comunităţile lor autonome de Paşte ca urmare a restricţionărilor impuse de pandemie, dar şi în Germania, unde turismul intern este în prezent interzis, cu implicaţii economice grave pentru acest sector de activitate.

Citeşte şi Scandal imens în Germania. Ministrul Sănătății și soțul său, afaceri controversate cu măști antiCovid-19


loading...