Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui catolic şi protestant. Angela Merkel: „Situaţia este gravă!”

Germania va închide majoritatea magazinelor, iar serviciile religioase se vor anula în week-end-ul Paştelui catolic şi protestant, mai precis între 1 şi 5 aprilie. Decizia vine în cadrul unei perioade de restricţii înăsprite pentru a opri creşterea numărului infecţii cu COVID-19, a anunţat cancelarul Angela Merkel.

23 mart. 2021, 08:22
Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui catolic şi protestant. Angela Merkel: „Situaţia este gravă!”
Angela Merkel

Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui. Conform noilor restricţii, adunările, ca şi mesele în aer liber, vor fi interzise în perioada 1-5 aprilie. Doar magazinele alimentare vor putea deschide pe 3 aprilie. Pe de altă parte, multe restricţii în vigoare de la sfârşitul lui 2020, precum limitarea reuniunilor private, închiderea facilităţilor culturale şi de agrement, au fost prelungite până la 18 aprilie, a anunţat ngela Merkel, citată de Politico.

Germania intră în LOCKDOWN în perioada Paştelui

„Situaţia este gravă! Numărul de cazuri creşte exponenţial, iar paturile de la terapie intensivă se umplu din nou”, a avertizat cancelarul german, luni seară, într-o conferinţă de presă după aproape 12 ore de negocieri cu landurile federale. Angela Merkel a vorbit despre „o creştere exponenţială” a pandemiei, provocată de mutaţia britanică.

Germania se pregăteşte pentru vaccinul antiCOVID rusesc. Angela Merkel vrea să comande serul de la Sputnik!

Germania se confruntă cu o „nouă pandemie, clar mai letală, clar mai infecţioasă şi contagioasă mai mult timp”, a mai avertizat cancelarul german, care a exclus însă ipoteza unui lockdown local, precum şi închiderea şcolilor. Cursurile au fost deja întrerupte din decembrie până în februarie şi mulţi elevi încă nu s-au întors la scoală sau frecventează cursurile doar o zi sau două pe săptămână. Guvernul federal şi landurile se bazează pe intensificarea campaniei de vaccinare, care întâmpină dificultăţi pentru a atinge ritmul dorit. „Suntem într-o cursă pentru vaccinare, care trebuie să fie efectivă cât mai repede posibil”, a avertizat Angela Merkel.

În Germania, rata de incidenţă a atins, luni, 107,3 cazuri la 100.000 de persoane, cu peste 7.700 de cazuri noi şi 50 de decese raportate în ulrtimele 24 de ore.