Reguli de bază pentru o viață sănătoasă și fericită. Ce ar trebui să facă fiecare dintre noi zilnic ca să simtă că are totul

Prof. dr. Dan Vodnar, unul dintre cei mai apreciați cercetători români, a fost invitat în podcastul lui Cătălin Măruță, unde a explicat ce presupune să ai o viață sănătoasă.

17 mart. 2024, 00:57
Reguli de bază pentru o viață sănătoasă și fericită. Ce ar trebui să facă fiecare dintre noi zilnic ca să simtă că are totul

Reguli de bază pentru o viață sănătoasă și fericită. Profesorul Dan Vodnar printre cei mai citați cercetători români. El figurează în topul Top World Ranking of Scientists 2%, realizat de Universitatea Stanford (California, SUA), împreună cu Editura Elsevier și cu organizația de cercetare științifică SciTech Strategies, ca fiind printre cei mai citați din lume.

Citește și Românii au talent, 15 martie. Daria Crețu, fetița cu voce de aur, a ridicat juriul în picioare. Spectacolul oferit de micuța din Buzău i-a uimit pe toți: „Ai un dar de la Dumnezeu”

Reguli de bază pentru o viață sănătoasă și fericită

Dan Vodnar a explicat care sunt cele patru reguli pentru a trăi o viață sănătoasă.

„Primul lucru e legat de somn. Cred că e foarte important să fim într-un program. Gândiți-vă la sportivii de performanță. Dacă îi întrebăm pe toți ce i-a adus să facă performanță, ei vor spune că sunt foarte bine organizați. Orgnizarea e crucială și pentru noi. Somnul trebuie foarte clar reglat și nu facem excepții de la somn. Nu trăim în excepții. Poți face Revelion, o nuntă de noapte, e o excepție. Dar nu trăim în excepții.

Regula numărul 2, exerciții fizice. Activitate sportivă. Sportul e cel care te destresează, cel care îți susține fericirea și plăcerea. Și sunt studii care dovedesc lucrul acesta. În fiecare săptămână fiecare dintre noi își poate rupe 50 de minute să facă sport.

Trebuie să avem trei mese pe zi foarte bine echilibrate. Și nu există o regulă de bază pentru orele în care ei micul dejun. Trebuie să fii conștient dacă dai rapid un stimul de fericire creierului și mănânci ceva rapid, faci excepții și zici mănânc un foietaj sau mănânc mai multă pâine sau poți alege varianta sănătoasă. Mentalul nostru știe foarte bine ce e sănătos și ce nu e sănătos pentru noi. Să te ții de asta e cel mai complicat.

Să te bucurăm de noi, de tot ceea ce avem. Să fim așezați cu ceea ce avem. Să fim împliniți cu ceea ce suntem, cu sănătatea. Și puțină meditație sau rugăciune nu strică. Să stăm să observăm lucrurile. În fiecare zi să citim ceva pentru noi. Suntem oameni, clar că suntem curioși și e bine să ne răspundem la curiozități. Ce e mai frumos decât să crești în cunoaștere, în înțelegere, în acceptare?”, a explicat Dan Vodnar în podcastul Acasă la Măruță.

@peurmelevindecarii #acasalamarutapodcast #stiintacusaresipiper #podcast #psihologie #spiritualitate #dezvoltarepersonala #trauma #vindecare #relații #viață #prezent #iubire #ego #eu #adevăr ♬ The Weight of Glory – Josué Novais Piano Worship

Citește și Visul frumos s-a terminat pentru Iulia Vântur, a venit confirmarea despărțirii! Salman Khan, filmat în tandrețuri cu o altă femeie. „Cu Iulia de ce nu se pozează așa”