Reguli noi la vânzarea de locuințe. Vânzătorul va fi obligat să plătească taxe indiferent de valoarea imobilului

Persoanele care vând o locuință nu vor mai fi scutite de plata impozitului, după ce plafonul neimpozabil existent înainte a fost eliminat.

05 mai 2023, 09:32
Reguli noi la vânzarea de locuințe. Vânzătorul va fi obligat să plătească taxe indiferent de valoarea imobilului

Vânzătorii de locuințe și terenuri nu vor mai fi scutiți de plata impozitului. Prevederea legală e valabilă din acest an și a intrat în vigoare după ce plafonul neimpozabil a fost eliminat.

Venitul obținut din vânzarea unei locuințe va fi impozitat, indiferent de valoarea locuinței, iar valoarea impozitului se va stabili în funcție de perioada în care vânzătorul a deținut proprietățile, scrie Antena 3.

Citește și: PSD insistă cu impozitarea progresivă. Adrian Câciu: Nu trebuie să ne ascundem de faptul că toate instituţiile financiare internaţionale o recomandă României

Codul fiscal modificat în 2022 nu mai prevede plafonul neimpozabil de 450.000 de lei ce se aplica înainte la înstrăinarea locuințelor sau terenurilor. Prin eliminarea acestui amendament, acum vânzătorul nu mai este scutit de plata impozitului la vânzarea unei locuințe, așa cum se întâmpla până la sfârșitul anului trecut, dacă prețul de vânzare era sub 450.000 lei.

Citește și: Alina Gorghiu anunță că PNL exclude orice fel de impozitare progresivă și nu se opune reducerii unor cheltuieli în sistem public, care nu sunt justificate